Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

1,5 δις. το μήνα «μπαίνει μέσα» το Δημόσιο

Στα 4,3 δις. ευρώ διαμορφώθηκε το έλλειμμα του Δημοσίου στο πρώτο τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία το έλλειμμα περιορίστηκε κατά 39,2 % σε σχέση με πέρυσι (οπότε ήταν 7,1 δις. ευρώ), έναντι ετήσιου στόχου μείωσης 30,2 %.
Το υπουργείο αναφέρει ότι το δημοσιονομικό αποτέλεσμα του πρώτου τριμήνου του 2010 οφείλεται τόσο στη μείωση των δαπανών όσο και στην αύξηση των εσόδων και έχει επιτευχθεί πριν ακόμη αποδώσουν πλήρως τα πρόσθετα μέτρα που θέσπισε η Κυβέρνηση στις 3 Μαρτίου 2010 (μειώσεις μισθών, αύξηση φόρων κλπ.)
Πάντως τα στοιχεία δεν είναι πλήρως αντιπροσωπευτικά καθώς στα έσοδα περιλαμβάνεται και η έκτακτη εισφορά στις επιχειρήσεις και τα ακίνητα ενώ από στο σκέλος των δαπανών η μείωση οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον περιορισμό των πληρωμών από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν:
-Τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού αυξήθηκαν κατά 9,7%, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγουμένου έτους, έναντι ετήσιου στόχου στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης (ΠΣΑ) για αύξηση κατά 11,7%.
-Οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού στο ίδιο διάστημα μειώθηκαν κατά 3.0%, έναντι στόχου στο ΠΣΑ για μείωση κατά 3,5%. Ειδικότερα οι πρωτογενείς δαπάνες είναι μειωμένες κατά 6.3% έναντι ετήσιου στόχου μείωσης κατά 2,8%, ενώ οι δαπάνες για τόκους αυξήθηκαν κατά 14,5% έναντι ετήσιας πρόβλεψης για αύξηση κατά 5,1%.
-Οι δαπάνες του Π.Δ.Ε. είναι περιορισμένες κατά 48,2%, ενώ τα έσοδά του μειώθηκαν κατά 38,4% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2009.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki