Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Ακινητα : Έξυπνοι τρόποι για αγορά και πώληση

Η αγορά ακινήτων και κυρίως κατοικίας είναι σίγουρα στην «κατάψυξη». Το «νόμισμα» αυτό έχει δύο όψεις αφού επηρεάζει πολλαπλώς την αγορά καθιστώντας τόσο τους πωλητές όσο και τους αγοραστές πιο ευέλικτους στις διαπραγματεύσεις τόσο ως προς το τίμημα όσο και ως προς τον τρόπο της καταβολής τους. Στην πραγματικότητα αυτό που συμβαίνει αφορά στα νέα ήθη που έχουν μπει και στην αγορά ακινήτων. Το realestatenews.gr αποπειράθηκε να καταγράψει τους «εναλλακτικούς» τρόπους πώλησης που έχει εισάγει η κρίση στην αγορά ακινήτων . Φυσικά ακόμα και σήμερα , αυτό που κυριαρχεί είναι το χρήμα αλλά παρόλα αυτά καλό είναι να γνωρίζετε ότι:

1ον Στην αγορά έχουν αυξηθεί οι περιπτώσεις ανταλλαγών ακινήτων. Δηλαδή δύο ιδιοκτήτες συμφωνούν στην αξία που αντιπροσωπεύουν τα ακίνητα τους και προχωρούν σε ανταλλαγή . Σε περίπτωση που υπάρχει διαφορά στην τιμή τότε αυτό καλύπτεται με κάποια άλλη συμφωνία. Αν νομίζετε ότι αυτό είναι αδιανόητο θα πρέπει να σας πούμε ότι πρόσφατα έγινε ανταλλαγή ενός καταστήματος σε περιφερειακή αγορά με διαμέρισμα στην περιοχή Χαλανδρίου.

2ο Δεν είναι λίγοι οι ιδιοκτήτες που είναι διατεθειμένοι να συμφωνήσουν την πώληση μετά από κάποιο προκαθορισμένο διάστημα παρακρατώντας της κυριότητα και στο μεσοδιάστημα ο αγοραστής να εγκατασταθεί στο ακίνητο πληρώνοντας στον ιδιοκτήτη κάθε μήνα ένα ποσό ως ενοίκιο το οποίο αφαιρείται από το τίμημα. Πρόκειται για μία μορφή συμφωνίας με πολλές παραλλαγές αλλά και με αρκετές νομικές και φορολογικές εκκρεμότητες που θα πρέπει να καθοριστούν από ειδικούς καθώς εκτός από την κυριότητα, προκύπτουν θέματα που αφορούν την καταβολή φόρων , τον υπολογισμό τεκμηρίων αλλά και αποζημιώσεων σε περίπτωση που η μία από τις δύο πλευρές αθετήσει την συμφωνία. Σε κάθε περίπτωση είναι ένα τρόπος για να αντιμετωπιστεί τόσο η έλλειψη ρευστού όσο και η δαιδαλώδης φορολογία.

3ο Αν κάνετε μία βόλτα κυρίως στα προάστια αλλά και σε περιοχές εξοχικής κατοικίας θα δείτε ότι ο αριθμός των ημιτελών οικοδομών έχει πολλαπλασιαστεί. Ανάμεσα σε αυτές μπορεί να κρύβονται πραγματικές ευκαιρίες. Για παράδειγμα , οι τιμές τους είναι ελκυστικές σε πολλές περιπτώσεις . Επίσης αν ο πωλητής είναι κατασκευαστής μπορεί να δεχτεί μία προκαταβολή και ο χρόνος εξόφλησης να επομηκυνθεί και μετά την αποπεράτωση. Σίγουρα η πιο απλή περίπτωση είναι η αγορά στην κατάσταση που βρίσκεται και η ολοκλήρωση να είναι υπόθεση αποκλειστικά του αγοραστή ο οποίος γνωρίζει τόσο τις οικονομικές του δυνατότητες . Παρόλα αυτά μία τέτοια διαπραγμάτευση μπορεί να δώσει λύση και στις δύο πλευρές.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki