Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Βιομηχανία

Μειώνουν τον σδ στα εξοχικά

Το υπουργείο Περιβάλλοντος έκανε ένα βήµα πίσω, στην τουριστική κατοικία περιµένοντας την κίνηση από το υπουργείο Πολιτισµού και Τουρισµού που ετοιµάζει σχετικό νόµο. Ωστόσο, βασική προϋπόθεση για το άνοιγµα αυτής της αγοράς είναι να προχωρήσει η ολοκλήρωση του Ειδικού Χωροταξικού Πλαισίου για τον Τουρισµό που είναι αρµοδιότητα του ΥΠΕΚΑ. Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος απέφυγε να τοποθετηθεί σε ό,τι αφορά το νέο σχέδιο για την τουριστική κατοικία. «Οτανυπάρξει πρόταση από το υπουργείο Πολιτισµού καιΤουρισµού εµείς θα τοποθετηθούµε» τόνισε χαρακτηριστικά. Οπως ανέφερε, στόχος είναι να µειωθεί ο συντελεστήςδόµησης για την τουριστική κατοικία στο σύνολό της. Πηγές τουΥΠΕΚΑ έλεγαν χθες ότι«αν µειωθεί κατά25% ο συντελεστής δόµησης που σήµερα είναι 0,2 για τα τουριστικά ακίνητα εµείς θα είµαστε ευχαριστηµένοι».

Συρρίκνωση της μεταποίησης

Με ταχύτερο ρυθμό επιδεινώθηκαν οι επιχειρησιακές συνθήκες στον ελληνικό μεταποιητικό τομέα τον Δεκέμβριο, καθώς η εγχώρια ζήτηση παρέμεινε υποτονική και οι νέες παραγγελίες υποχώρησαν σημαντικά. Ο κύριος Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών (PMI) της Markit υποχώρησε ελαφρώς στις 43,1 μονάδες το Δεκέμβριο, από τις 43,9 μονάδες του προηγούμενου μήνα, φτάνοντας στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Αύγουστο. Όπως επισημαίνεται στη σχετική έκθεση της Markit, η εξασθενημένη ζήτηση ήταν αποτέλεσμα κυρίως των δύσκολων οικονομικών και χρηματοπιστωτικών συνθηκών, καθώς και των δυσμενών καιρικών συνθηκών στην Ελλάδα και σε άλλες περιοχές της Ευρώπης. Οι εισερχόμενες νέες εργασίες μειώθηκαν τον τελευταίο μήνα του έτους με τον ταχύτερο ρυθμό που έχει καταγραφεί από το Μάρτιο του 2009. Η πρόσφατη μείωση ήταν αποτέλεσμα της επιδείνωσης τόσο της εγχώριας ζήτησης όσο και της ζήτησης από το εξωτερικό, την οποία μέλη του πάνελ συνέδεσαν με τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες. Η σημαντική αύξηση του κόστους προμηθειών προήλθε από τις υψηλότερες τιμές πρώτων υλών και ήταν η πιο ραγδαία που έχει καταγραφεί από τον Ιούλιο του 2008. Με τα έσοδα να μειώνονται και το κόστος εισροών να αυξάνεται, οι Έλληνες κατασκευαστές αναζήτησαν τρόπους μείωσης των δαπανών κατά την τελευταία περίοδο της έρευνας. Ως εκ τούτου, η αγοραστική δραστηριότητα, τα αποθέματα και η απασχόληση μειώθηκαν περαιτέρω. Οι αγορές και το προσωπικό περιορίστηκαν ουσιαστικά και με ταχείς ρυθμούς, ενώ τα αποθέματα τόσο των προμηθειών όσο και των τελικών προϊόντων συρρικνώθηκαν σημαντικά. Οι χρόνοι παράδοσης προμηθειών μειώθηκαν το Δεκέμβριο, ως αποτέλεσμα της περαιτέρω εξασθένησης της ζήτησης για προμήθειες. Ήταν η πρώτη βελτίωση της απόδοσης των προμηθευτών του τομέα που καταγράφηκε σε διάστημα εννέα μηνών.

Μείωση της βιομηχανικής παραγωγής

Μείωση 7,1% παρουσίασε ο Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής του μηνός Σεπτεμβρίου 2010, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του Σεπτεμβρίου 2009, έναντι μείωσης 9,1% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2009 προς το 2008.

ΑΣΤΑΚΟΣ : Κούνησαν το μαντήλι για Καταρ

Αποσύρουν το ενδιαφέρον τους για την επένδυση στον Αστακό οι δύο εταιρείες του Κατάρ που συμμετείχαν στο κονσόρτσιουμ για την υλοποίηση του ενεργειακού κέντρου, κρίνοντας ότι δεν είναι βιώσιμο το εν λόγω πρότζεκτ. Με επιστολή του ο υφυπουργός Ενέργειας του Κατάρ ενημέρωσε σχετικά τον υφυπουργό Εξωτερικών Σπύρο Κουβέλη. Σε δηλώσεις του προς το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Κουβέλης αναφέρει ότι η πλευρά του Κατάρ αναγνωρίζει ότι από την πλευρά μας έγιναν οι κατάλληλοι χειρισμοί και ότι το πρόβλημα ανέκυψε μεταξύ των επιχειρηματιών που μετέχουν στην κοινοπραξία.

Νέα πτώση της βιομηχανικής παραγωγής

H βιομηχανική παραγωγή τον Ιούλιο υποχώρησε 8,6% σε ετήσια βάση

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki