Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Όλο το σχέδιο της φορολογικής πολιορκίας

leftaΣε φορολογικό κλοιό μπαίνει η αγορά με τα σχέδια του υπουργείου Οικονομικών για την φορλογία αφού προτίθεται να προχωρήσει στη καταγραφή όλων των περιουσιακών στοιχείων των φορογούμενων και στην χρήση όλων των δαπανών τους όπως προκύπτουν απο τις δαπάνες αγορών αλλά και απο πληρωμές των ΔΕΚΟ.Τα σχέδια της Κυβέρνησης τα οποία θα τα υποβάλλει στην ΕΕ είναι:

-Μια ενιαία προοδευτική φορολογική κλίμακα για τα εισοδήματα από όλες τις πηγές και την
κατάργηση των υπαρχόντων διαφοροποιήσεων που αφορούν συγκεκριμένες πηγές εισοδήματος.
- Την κατάργηση της αυτόνομης φορολόγησης και των περισσότερων φοροαπαλλαγών για τα ατομικά εισοδήματα και τα εταιρικά κέρδη τα οποία είναι ευρέως διαδεδομένα και συχνά στερούνται επαρκούς κοινωνικής και αναπτυξιακής βάσης.
Την αντιμετώπιση των διανεμομενων κερδων ως προσωπικό εισόδημα.
- Την επαναφορά του προοδευτικού φόρου επί της μεγάλης ακίνητης περιουσίας, των κληρονομιών και των κληροδοσιών.
- Την εισαγωγή νέων τιμών μεταβίβασης και κανόνων «thin capitalisation» καθώς και μέτρο για την αύξηση της φορολογικής λογοδοσίας των υπεράκτιων (off-shore) εταιρειών και των ιδιοκτητών τους.
-Αποτελεσματική εφαρμογή φόρου στα κέρδη κεφαλαίου από τις βραχυπρόθεσμες συναλλαγές μετοχών.
-Την κωδικοποίηση και σημαντική απλούστευση της φορολογικής νομοθεσίας
-Υιοθέτηση ολοκληρωμένου συστήματος φορολογικής δήλωσης περιουσιακών στοιχείων πέρα από το βασικό εισόδημα.
- Ενοποίηση των μηχανισμών συλλογής φόρων και εισφορών κοινωνικής ασφάλισης με στόχο τη σημαντική βελτίωση της αποτελεσματικότητας των εισπρακτικών μηχανισμών.
-Υποχρεωτική τήρηση από τις επιχειρήσεις επιχειρηματικών λογαριασμών στις εμπορικές τράπεζες με τις οποίες συναλλάσσονται και μείωση του κατωτάτου ορίου πάνω από το οποίο είναι υποχρεωτικός ο διακανονισμός πληρωμών μέσω του τραπεζικού συστήματος. 
- Συλλογή δεδομένων από τις εταιρείες κοινής ωφελείας (ηλεκτρικό ρεύμα, τηλέφωνο, νερό) και χρήση τους για την διεξαγωγή ελέγχων διασταύρωσης.
-Συλλογή λεπτομερών πληροφοριών για όλες τις εκδιδόμενεςαποδείξεις. Τροποποίηση των υφιστάμενων ταμειακών αποδείξεων και διασφάλιση του υλικού σήμανσης τιμολογίων έτσι ώστε οι λεπτομέρειες των αποδείξεων και των τιμολογίων να υποβάλλονται ηλεκτρονικά (μέσω διαδικτύου ή κινητού τηλεφώνου).

 

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki