Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Παιγνίδια της Κυβέρνησης με τις αντικειμενικές.

grafima4Παιγνίδια με τις αντικειμενικές τιμές παίζει το υπουργείο Οικονομικών με διπλό στόχο: είτε την αύξηση του αριθμού των γονικών παροχών και των μεταβιβάσεων είτε την αύξηση των εσόδων μέσω ΕΤΑΚ και άλλων επιβαρύνσεων. Η συστηματική άρνηση του υπουργού Οικονομικών  κ.Γ.Παπακωνσταντίνου, να  να τη διαψεύσει κατηγορηματικά, το ενδεχόμενο αύξησης του καθώς χρησιμοποιεί την έκφραση οτι  «αυτή τη στιγμή» δεν υπάρχει καμία σχετική απόφαση, αλλά οι αντικειμενικές αξίες αυξάνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα ενισχύει τα σενάρια για αυξήσεις των αντικειμενικών .Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία φορά που αυξήθηκαν οι αντικειμενικές ήταν το 2007  . Οι φήμες φέρουν τις υπηρεσίες του υπουργείου να εισηγούνται αυξήσεις 20% στις τιμές με το πρόσχημα της σύγκρισης τους με τις πραγματικές.Όμως τα δεδομένα είναι ότι:
-οι τιμές δεν έχουν αυξηθεί άνω του 7% απο το 2007 μέχρι σήμερα.
-οι τιμές σε πολλές κατηγορίες ακινήτων πχ βιομηχανικά , βιοτεχνικά ακίνητα , καταστήματα και αποθήκες σε πολλές περιοχές υπολείπονται των πραγματικών έως και 30%. Αυτό σημαίνει ότι για τα ακίνητα αυτά θα πρέπει να υπάρξει μείωση των αντικειμενικών αξιών!
Οι παράγοντες της κτηματαγοράς αντιδρούν στο ενδεχόμενο αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών, καθώς φοβούνται περαιτέρω επιδείνωση της κρίσης στην αγορά ακινήτων.
Σημειώνεται ότι η πιθανή αύξηση θα επιβαρύνει τους φόρους μεταβίβασης, κληρονομιών και γονικών παροχών, καθώς και τις αμοιβές δικηγόρων και συμβολαιογράφων, τα έξοδα της προσημείωσης και της μεταγραφής στο υποθηκοφυλάκιο. Επίσης, θα οδηγήσει σε αυξήσεις όσων φόρων υπολογίζονται επί της αντικειμενικής, όπως είναι σήμερα το ΕΤΑΚ και από το νέο έτος ο Φόρος Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας.Παιγνίδια με τις αντικειμενικές τιμές

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki