Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Μεσίτες: οι προτάσεις για φόρους

Δέσμη πέντε φορολογικών μέτρων προτείνουν οι μεσίτες προκειμένου να ανακάμψει η αγορά ακινήτων.  Συγκεκριμένα , προτείνουν:

1. Για κάποια ελεύθερα επαγγέλματα να ισχύσουν τα αντικειμενικά κριτήρια, ή ειδικό τέλος (σήμα) που κάθε χρόνο να πληρώνει εφάπαξ ένα ποσό ανάλογα με το είδος του επαγγέλματος, την περιοχή που εξασκεί το επάγγελμα, το αριθμό υπαλλήλων που απασχολεί και τα τετραγωνικά μέτρα του ακινήτου.

2. Για να μην αποκρύπτεται το πραγματικό τίμημα στα συμβόλαια των ακινήτων θα πρέπει ο φόρος μεταβίβασης να μειωθεί στο 2% από 10% που είναι τώρα. Με αυτόν τρόπο και αύξηση των αγοραπωλησιών θα έχουμε, και το πραγματικό τίμημα θα εμφανίζεται αλλά και περισσότερα έσοδα θα έχει το κράτος. Επίσης, μπορεί ο φόρος μεταβίβασης να μειώνεται ανάλογα με την αξία του ακινήτου. Σε καμιά περίπτωση, λόγω της ύφεσης, δεν πρέπει να αυξηθούν οι αντικειμενικές αξίες.

3. Να υπάρξει ελεύθερη αγορά από μη κατοίκους της ευρωπαϊκής κοινότητας και να τους δοθεί βίζα για 5 χρόνια τουλάχιστον εάν αποδεδειγμένα αγοράσουν ή να επενδύσουν σε ακίνητα στην Ελλάδα από 1.000.000 ευρώ και άνω (όπως έκανε η Κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας)

4. Να γίνει τακτοποίηση των αυθαιρέτων κτισμάτων που έχουν κτιστεί μέχρι σήμερα, εκτός αν βρίσκονται εντός αρχαιολογικών χώρων, δημόσιων δασικών εκτάσεων και αιγιαλών. Με αυτόν τον τρόπο το δημόσιο θα εισπράξει πάνω από 2 δισεκατομμύρια.

5. Όσον αφορά τις αποδείξεις από τους ελευθέρους επαγγελματίες, αν αυτές δεν αφαιρούνται από το εισόδημα εξ’ ολοκλήρου, κανείς δεν τις ζητάει γιατί και το ΦΠΑ γλυτώνει και καλύτερη τιμή παίρνει. Θα θέλαμε στο υπάρχον ή σε μελλοντικό φορολογικό νομοσχέδιο να υπάρχουν φορολογικά κίνητρα (μειώσεις φόρων) για αυτούς που πραγματικά επενδύουν, αυξάνουν τον τζίρο τους, αυξάνουν το προσωπικό της εταιρίας τους και οι νέοι επαγγελματίες να μπουν σε ειδικό καθεστώς μειωμένων φορολογικών συντελεστών.

6. Για τις τουριστικές επενδύσεις από το εξωτερικό ή από την Ελλάδα, που αποδεδειγμένα πραγματοποιούνται να υπάρχουν και εκεί ειδικοί φορολογικοί συντελεστές, ανάλογα με το ύψος της επένδυσης, την περιοχή και το πλήθος του προσωπικού που θα απασχολεί.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki