Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Μαραθώνιος για δανεικά

leftaΤη δήλωση ότι η ευρωζώνη είναι έτοιμη να αναλάβει συντονισμένη και αποφασιστική δράση εάν χρειαστεί επανάλαβε σήμερα ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ μετά από συνάντηση με τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου. Εκτίμησε ωστόσο ότι δεν θα χρειαστεί να αναληθφεί τέτοιου είδους δράση καθώς «Tα τελευταία μέτρα που έλαβε η ελληνική κυβέρνηση είναι ισχυρά και σκληρά».
Νωρίτερα το πρακτορείο Bloomberg μετέδωσε ότι οι χώρες της ΕΕ καταρτίζουν σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από τις κυβερνήσεις.
Οι ευρωπαίοι αποφεύγουν μέχρι τώρα να αποκαλύψουν το σχέδιο βοήθειας προς την Ελλάδα – αν υπάρχει – αφενός γιατί υπάρχουν ισχυρές αντιδράσεις στη γερμανική κοινή γνώμη γι αυτό το ενδεχόμενο, αφετέρου επειδή αν το σχέδιο αποκαλυφθεί υπάρχει κίνδυνος να «καεί» από τα κερδοσκοπικά κεφάλαια που θα θελήσουν να «τεστάρουν» την αποφασιστικότητα των ευρωπαίων να το εφαρμόσουν. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Ράινερ Μπρουντέρλε δήλωσε σήμερα ότι η γερμανική κυβέρνηση δεν θα δώσει ούτε σεντ στην Ελλάδα.
Ο κ. Παπανδρέου πρόκειται να συναντηθεί απόψε και με την καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ. Σε δηλώσεις του ο Έλληνας πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η χώρα μας δεν ζητά χρήματα αλλά πολιτική στήριξη ώστε να μπορεί να δανείζεται με λογικά επιτόκια από τη διεθνή αγορά.
Εκπρόσωπος της Γερμανικής κυβέρνησης δήλωσε σήμερα ότι η  συνάντηση αφορά την παροχή πολιτικής και όχι οικονομικής στήριξης. Η ίδια η γεμρανίδα Καγκελάριος δήλωσε ότι «Θα πρέπει να σταθούμε στο πλευρό της Ελλάδας και να τη βοηθήσουμε στις προσπάθειές της για μείωση του ελλείμματος", καθώς και ότι η έκδοση 10ετούς ομολόγου χθες ήταν "καλό σημάδι".
Το κατά την κα Μέρκελ «καλό σημάδι» ήταν ότι η Ελλάδα βρηκε μεν δανεικά 5 δις. ευρώ στη διεθνή αγορά, αλλά με εξωφρενικό επιτόκιο (6,3 %).
Αύριο ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί και την Τρίτη επισκέπτεται την Ουάσιγκτον, με ανοιχτό το ενδεχόμενο προσφυγής στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αν τα επιτόκια δανεισμού για τη χώρα μας παραμείνουν σε αυτά τα επίπεδα. Πάντως τόσο ο κ.Γιούνκερ όσο και ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ έχουν ταχθεί κατά της προσφυγής στο ΔΝΤ.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki