Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

"Κερδισμένοι" και "Χαμένοι"

Η κρίση στην οικοδομή που ξεκίνησε απο τα τέλη του 2008 και διαρκεί μέχρι σήμερα δεν φαίνεται να επηρέασε τα ποιοτικά χαρακητριστικά της αγοράς ακινήτων. Αν και καταγράφεται μία σημαντική πτώση της οικοδομικής δραστηριότητας εντούτοις ο βαθμός συγκέντρωσης της οικοδομικής δραστηριότητας αυξήθηκε οριακά.
Σύμφωνα με ανάλυση στοιχείων που πραγματοποίησε η PROPERTY LTD , στις έξι απο τις δεκα τρείς περιφέρειες της χώρας συγκεντρώνεται το 70% των επενδύσεων σε ακίνητα. Το τελευταίο μάλιστα δωδεκάμηνο ο βαθμός συγκέντρωσης αυξήθηκε παρά την κρίση κατα 0.2 ποσοτιαίες μονάδες (70,2%).
Το μερίδιο της αγοράς του νομού Αττικής παρέμεινε αμετάβλητο και κυμαίνεται στο 28% περίπου ενώ αντίθετα υποχώρησε οριακά (-0,2%) το μερίδιο της αγοράς Θεσσαλονίκης. Απώλειες κατέγραψε και η αγορά της Κρήτηςπου υπολογίζονται σε 0,4%/ Πρέπει να σημειωθεί ότι η Θεσσαλονίκη έχει το 13% της αγοράς και η Κρήτη το 6,7% περίπου. Σύμφωνα με τους συντάκτες της έκθεσης οι απώλειες που καταγράφηλαν στην Κρήτη θα πρέπει να αποδοθούν στις αρνητικές προσδοκίες για την πορεία της αγοράς εξοχικής κατοικίας.
Αντίθετα ενισχύθηκε η αγορά της Δυτικής Ελλάδας κατα 1 ποσοστιαία μονάδα περίπου και αυτό θα πρέπει να αποδοθεί στην ανοικοδόμηση στο νομό Ηλείας μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007. Στην αγορά της Δυτικής Ελλάδας που κατέχει μερίδιο 7,7% πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν οι αγορές της Πάτρας και του Αγρινίου. Αμετάβλητα παρέμειναν τα μερίδια της αγοράς στην περιφέρεια Πελοπονήσσου (8%) όπου πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν οι αγορές της Μεσσηνίας, της Κορίνθου και του Ναυπλίου αλλά και της Στερεάς Ελλάδας (7,5%) όπου πρωταγωνιστούν οι αγορές της Εύβοιας και της Βοιωτίας.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki