Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Ανω Κυψέλη: Ο πόλεμος των πέντε στρεμμάτων

grafima-dentra-ktiriaΠέντε στρέμματα πρασίνου βάζουν φωτιές στην Ανω Κυψέλη κρίνεται στις 17 του μηνός στο ΣτΕ. Πρόκειται για ένα πάρκο, με 150 μεγάλα δένδρα, που κινδυνεύει να μεταβληθεί σε κτιριακό συγκρότημα συνολικής επιφάνειας 40.000 τετραγωνικών, με καταστήματα, κατοικίες και υπόγειους χώρους στάθμευσης. Στις αρχές του 2005  είχε εγκρίνει οικοδομική άδεια απο την Πολεοδομία του Δήμου Αθηναίων.

Οι περίοικοι είχαν τότε αντιδράσει  και το δημοτικό συμβούλιο να αποφάσισε να παρέμβει ενώ την ίδια στιγμή και το νομαρχιακό συμβούλιο είχε ταχθεί υπέρ της διατήρησης του πράσινου, όπως άλλωστε προβλέπει και το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΓΠΣ) της περιοχής .Ο χώρος  αγοραστηκε το 1920 από τον μητροπολίτη Νευροκοπίου με σκοπό την ανέγερση ναού και κατηχητικής σχολής. Το 2001 με δικαστική απόφαση στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας. Αυτό ήταν που αποφάσισε να προχωρήσει στην αξιοποίηση του ακινήτου με το σύστημα της αντιπαροχής.
Το 2007 εκδόθηκε απόφαση του Διοικητικού Εφετείου.εναντίον της οποίας άσκησε έφεση  η εταιρεία που είχε αναλάβει την αξιοποίηση .

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki