Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Βραζιλία: πρόβλημα, οι ανειδίκευτοι εργάτες

Μία πρόσφατη έρευνα του αντίστοιχου ΣΕΒ της Βραζιλίας, καταδεικνύει ότι ο κατασκευαστικός τομέας της χώρα πάσχει από σοβαρές ελλείψεις όσον αφορά το εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό  με το 68,4% των 375 εταιρειών πάσχει από σε αυτό το τομέα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς της αγοράς της Βραζιλίας, οι περισσότεροι εργάτες θεωρούν ότι «μπορούν να βρουν εύκολα εργασία στο συγκεκριμένα τομέα έχοντας βραχυπρόθεσμους στόχους». Η ιλιγγιώδης ανάπτυξη της οικονομίας τα τελευταία χρόνια καθιστά αναγκαία ένα εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό. Πολλές κατασκευαστικές εταιρείες επενδύουν στην επιμόρφωση των εργαζομένων τους αλλά οι προσπάθειες είναι ιδιαιτέρως περιορισμένες.

Το σωματείο των κατασκευαστών κατηγορεί τη κυβέρνηση, λέγοντας «ότι  το κράτος θεωρεί ότι οι εταιρείες πρέπει να αναλάβουν αποκλειστικά την εκπαίδευση των εργατών κάτι που είναι λάθος» ενώ προσθέτουν πως «είναι εθνική υπόθεση και αφορά το σύνολο της οικονομίας μας».

Καθώς η οικονομία της χώρας αναπτύσσεται, οι ανάγκες της οικονομίας μεγαλώνουν σε όλους τους τομείς. Δεν είναι λίγες οι φωνές που ζητούν αναβάθμιση των υποδομών της χώρας καθώς φοβούνται ότι χωρίς ανάλογες επενδύσεις, η Βραζιλία δεν θα κάνει το απαραίτητο βήμα να γίνει από αναπτυσσόμενη οικονομία, ανεπτυγμένη.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki