Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Οι απίστευτες "πρωτοτυπίες" του ΤΑΙΠΕΔ

Ιστορίες καθημερινής τρέλλας εκτυλλίσονται με την πώληση δημόσιας γης καθώς το ΤΑΙΠΕΔ βγάζει στο "σφυρί" εκτάσεις οι οποίες είναι διεκδικούμενες απο ιδιώτες ή για τις οποίες ισχύει απαγόρευση δόμησης. Μία απο αυτές τις απίστευτης προχειρότητας ιστορίες αποκαλύφτηκε πρίν απο λίγες ώρες όταν έγινε γνωστή η πρόθεση να πουληθεί μία παραλιακή έκταση 55 στρεμμάτων στο νησί της Τήνου. Απο την αντίδραση των τοπικών αρχών προέκυψε ότι:

Πρώτον, η έκταση βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη μεταξύ του Δημοσίου και ιδιωτών, που μάλιστα διαθέτουν και κτίσματα επί της έκτασης αυτής. Εκείνοι που ήρθαν στο πλευρό του Ελληνικού Δημοσίου κατέθεσαν ότι η χερσόνησος είναι κοινόχρηστη αφού ανέκαθεν ήταν ελεύθερη στην κοινή χρήση κυνηγών, ψαράδων, περιπατητών, κολυμβητών και άλλων.

Δεύτερον , η περιοχή είναι στα όρια με τις δεσμεύσεις που έχει επιβάλλει το Συμβούλιο της Επικρατείας

Τριτο , με βάση το Χωροταξικό της Τήνου, από 27-2-2003, για τη συγκεκριμένη χερσόνησο προβλέπεται εν μέρει απαγόρευση κάθε δόμησης (ζώνη 2(3α.6)7) και εν μέρει (ζώνη 2(3α.1)β23) έγκριση αρχαιολογικής υπηρεσίας και σειρά περιορισμών, χώρια η απόσταση από τη γραμμή αιγιαλού.

Και τα εύλογα ερωτήματα που τίθενται είναι : "Θα έλθει, δηλαδή, ο επενδυτής να εμπλακεί σε δίκη που δεν έχει τελειώσει, με την προσδοκία να κτίσει όταν «με το καλό» κερδίσει και αν κερδίσει; Και τί θα γίνει αν κριθεί τελικά ιδιωτική; Θα τη μοιράσουν ο επενδυτής και οι διεκδικητές της, με την ευλογία του ΤΑΙΠΕΔ;"

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki