Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Πέντε μέτρα για την ενίσχυση της οικοδομής

Η  κατάργηση του ΦΠΑ στην οικοδομή θα βοηθήσει ουσιαστικά στην προσπάθεια αναθέρμανσης της οικονομίας''. Τη δήλωση αυτή έκανε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής - Πειραιώς, κ. Δ. Μαθιός, έπειτα από σύσκεψη του Δ.Σ. του Συνδέσμου, στην όποια έγινε ανάλυση των εξελίξεων και των προοπτικών στην οικονομία. Πρόσθεσε μάλιστα, σχετικά με το θέμα αυτό ότι, «άλλωστε για να κτιστεί ένα ακίνητο έχει πληρωθεί το ΦΠΑ από τα υλικά και τους τεχνίτες μηχανικούς. Η επιπλέον καταβολή ΦΠΑ είναι στην ουσία διπλή φορολόγηση». Αναφερόμενος ο κ. Μαθιός σε άλλα άμεσα μέτρα που μπορούν να βοηθήσουν την αναθέρμανση της οικονομίας χωρίς κόστος, είπε και τα εξής:

-Άμεση εφαρμογή της κατάργησης του ΦΠΑ στην οικοδομή.

-Άμεση κατάργηση του πόθεν έσχες στην οικοδομή, για ένα χρόνο τουλάχιστον. Με τον τρόπο αυτό θα δοθεί το κίνητρο σε όσους τυχόν έχουν ή μετέφεραν κεφάλαια εκτός Ελλάδος να τα επαναπατρίσουν και να τα επενδύσουν στη χώρα.

Αύξηση του συντελεστή δόμησης με απλές διαδικασίες, όπως έκανε και η γειτονική μας Ιταλία, προκειμένου να καλυφθεί και το πρόβλημα με τους ημιυπαίθριους χώρους.

-Άμεση ένταξη στο σχέδιο πόλεως νέων περιοχών προς δόμηση. Πρόκειται για τις περιοχές εκείνες που εντέχνως μένουν στο περιθώριο για λόγους σκοπιμοτήτων. Θεωρούμε ότι τυχόν αντιδράσεις για λόγους μικροπολιτικής σκοπιμότητας θα πρέπει να αγνοηθούν.

-Ισχύ επ' αόριστον στις άδειες λειτουργίας των εργοστασίων έναντι της οκταετίας. Αυτό θα λειτουργήσει ως κίνητρο και για τους επενδυτές που θα θελήσουν να τοποθετήσουν τα κεφάλαια τους για βιομηχανικές επενδύσεις στην Ελλάδα.

-Παραπέρα απλοποίηση στην έκδοση εργοστασιακών αδειών και συντόμευση του χρόνου κοινοποίησης τους στους ενδιαφερόμενους.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki