Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Βενζίνη και υποδομές τονώνουν το κέντρο

Οι αγοραστές σήμερα δεν ψάχνουν μόνο για ένα καλό σχολείο και για χαμηλά ποσοστά εγκληματικότητας όταν αξιολογούν μια γειτονιά ,αλλά δίνουν μεγάλη προσοχή σε ό, τι μπορούν να κάνουν περπατώντας. Πρόκειται για μία νέα τάση στην αγορά κατοικίας των μεγάλων αστικών κέντρων καθώς η οικονομική κρίση έχει αναδείξει τις δαπανες για μετακινήσεις σε ένα ιδιαίτερα σοβαρό βάρος του οικογενειακού προϋπολογισμού.

Αυτό άλλωστε δικαιολογεί , ως ένα βαθμό και την επιστροφή πολλών αγοραστών στο κέντρο της Αθήνας. Ο καθένας θέλει να ξέρει τώρα πόσο κοντά βρίσκονται στα καταστήματα , οι τόποι διασκέδασης αλλά και οι δυνατότητες για περίπατο , λένε μεσίτες που δραστηριοποιούνται στο κέντρο τη πρωτεύουσας. "Το κόστος μετακινήσεων , το μποτιλιάρισμα και η εύκολη και κυρίως φθηνή πρόσβαση στο τόπο εργασίας ανέκαθεν ήταν παράγοντες που επηρέαζαν τους υποψήφιους αγοραστές. Σήμερα οι παράμετροι αυτοί είναι ακόμα πιο σημαντικοί. Μόνο τυχαίο δεν θα πρέπει να θεωρηθεί το γεγονός ότι τα ποσοστα των αδιάθετων διαμερισμάτων που βρίσκονται σε περιοχές που βρίσκονται κοντά σε σταθμούς του ΜΕΤΡΟ είναι πολύ χαμηλότερα σε σύγκριση με περιοχές όπου δεν υπάρχει ΜΕΤΡΟ." έλεγε χαρακτηριστικά κατασκευαστής που δταστηριοποιείται στις δυτικές συνοικίες του δήμου της Αθήνας.

" Για πολλούς , το πρόβλημα της κυκλοφοριακής συμφόρησης και η ανάγκη να οδηγούν και να παρκάρουν για τα ψώνια , την διασκέδαση ακόμα και για το φροντιστήριο των παιδιών καθιστά το κριτήριο της εύκολης πρόσβασης ιδιαίτερα ισχυρό. Τώρα μάλιστα που οι τιμές βενζίνης έχει φθάσει στα ύψη κανένας δεν μπορεί να το αγνοήσει" επισήμανε ένα τριαντατετράχρονος αγοραστής κατοικίασ στην περιοχή των Εξαρχείων.

Μία μεγάλη ομάδα ανθρωπων που επιστρέφουν στα κεντρικά σημεία των πόλεων εγκαταλείποντας τα προάστεια είναι τα ζευγάρια σχετικά μεγάλης ηλικίας που τα παιδιά τους έχουν εγκαταλείψει την οικογενειακή εστία .

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki