Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Τεστ : Νεόκτιστο ή παλιό

Καινούργιο ή παλιό; Παιζει ρόλο η τιμή και μόνο; Σίγουρα η τιμή είναι ένας σημαντικός παράγων αλλά διαβάστε το ρεπορταζ και ίσως αλλάξετε γνώμη. Στα μέτρα σας... Αυτό που προσελκύει τους αγοραστές σε ένα ολοκαίνουργιο σπίτι είναι η δυνατότητα να το προσαρμόσουν στις δικές τους απαιτήσεις. Αν ξεκινήσουν από τα σχεδια τότε μπορεί να συμμετέχουν στην μελέτη και στον σχεδιασμό του ενώ μπορούν να επιλέξουν τα χρώματα και τα υλικά για δάπεδα , μπάνια και κουζίνα. Εάν αγοράσετε ένα μεταχειρισμένο σπίτι αυτό το αγοράζετε οπως είναι. Σίγουρα, θα μπορείτε να το προσαρμόσετε, αλλά αυτό μπορεί να σημαίνει επιπλέον κόστος.

Εγγύηση Οι κατασκευαστές παρέχουν συχνά εγγύηση για το καινούργιο σπίτι που θα καλύψει τυχόν ελαττώματα απο την κατασκευή του. Αυτό μπορεί να παρέχει σιγουριά στους ιδιοκτήτες ακινήτων, επειδή μπορούν να υπολογίζουν ότι δεν χρειάζεται να πληρώνουν για μεγάλες επισκευές κατά τα πρώτα χρόνια της ιδιοκτησίας τους . Το αρνητικό είναι ότι υπάρχουν πολλοί άγνωστοι παράγοντες σε ένα νέο σπίτι που ο ιδιοκτήτης ενός παλαιότερου δεν θα έχει να ανησυχεί. Σε ένα νέο σπίτι, μόνο ο χρόνος θα δείξει πόσο καλή είναι η κατασκευή. Σε ένα παλαιό σπίτι, έχετε μια αρκετά καλή ιδέα για το πόσο καλά είναι χτισμένο . Επιπλέον, οι ιδιοκτήτες νέων ακινήτων μπορεί να αντιμετωπίζουν προβλήματα με την εγγύηση του κατασκευαστή αν αυτός πάψει να δρασηριοποιείται επαγγελματικά.

Κατασκευή Σύμφωνα με το νόμο, το καινούργιο σπίτι πρέπει να συμμορφώνονται με πιο σύγχρονες προδιαγραφές για την κατασκευή , την ενεργειακή επάρκεια κ.α. Ένα νέο σπίτι μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσει την καλύτερη τεχνολογία στον τομέα της θέρμανσης, της ψύξης και της μόνωσης. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι ένα παλαιότερο σπίτι είναι λιγότερο ασφαλές αλλά θα είναι σίγουρα λιγότερο αποτελεσματικό και θα κοστίσει για να προσαρμοστεί στα σημερινά δεδομένα. Το αντεπιχείρημα μπορεί να είναι ότι τα νεότερα σπίτια τείνουν να χρησιμοποιούν λιγότερο ακριβά υλικά τα οποίο δεν μπορούν να έχουν την ίδια διάρκεια ζωής με τα υλικά που είναι πιο πιθανό να έχουν χρησιμοποιηθεί σε παλιά σπίτια.

Σύγχρονη Αρχιτεκτονική Αν κάνετε σύγκριση νέων και παλαιών κατοικιών, ίσως διαπιστώσετε ότι τα νέα σπίτια έχουν μεγαλύτερες κουζίνες, πιο ανοιχτούς χώρους και χώρους αποθήκευσης. Εάν αγοράζετε ένα σπίτι χτισμένο το 1940 ή '50, για παράδειγμα, είναι πιθανό να έχει κλειστή κουζίνα και τραπεζαρία . Μεγαλύτερες ντουλάπες είναι επίσης ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα των νεότερων σπιτιών.

Χαμηλή Συντήρηση Ενα καινούργιο σπίτι έχει σαφώς λιγότερες δαπανες συντήρησης απο ένα παλαιότερο ανεξάρτητα απο το αν στο τελευταίο έχει γίνει μία πλήρης ανακαίνιση.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki