Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Δεν βουλιάζουμε!

Τελικά τι θα γίνει με τις τιμές των ακινήτων ; Θα πέσουν και μέχρι πού; Πότε θα ξεκινήσει η πορεία ανάκαμψης; Αυτά είναι μερικά από τα πιο βασανιστικά ερωτήματα τα οποία πλανάται στη σκάψει εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων οι οποίο είτε θέλουν να αγοράσουν είτε να πουλήσουν ακίνητο. Αν πιστέψει κανείς αυτά που κατά καιρούς καταγράφονται ως πληροφορίες τότε θα νόμιζε ότι βρισκόμαστε στα πρόθυρα της κατάρρευση της αγοράς. Άλλοι κάνουν λόγο για σωρευτική πτώση της τάξης του 20% , άλλοι μιλούν για 25% υπάρχουν και κάποιοι πιο τολμηροί οι οποίοι ισχυρίζονται ότι η πτώση ξεπερνά το 30%. Ας δούμε όμως τί σημαίνουν όλοι αυτοί οι λογαριασμοί:

Πρώτον Μία πτώση της τάξης του 20% σημαίνει ότι σε μία γειτονιά που η τιμή αγοράς κατοικίας ήταν 3.000 ευρώ το τετραγωνικό τώρα το ίδιο ακίνητο πωλείται που 2.400 ευρώ το μέτρο. Για πτώση της τάξης του 30% η τιμή διάθεσης προσεγγίζει τις 2.000 ευρώ. Φυσικά στην αγορά υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις αλλά αυτό δεν αποτελεί τον κανόνα.

Δεύτερον Πολλές μικρές κατασκευαστικές επιχειρήσεις θα είχαν κτυπήσει κανόνι ή θα ήταν στα πρόθυρα να κτυπήσουν Αυτό είναι το στοιχείο το οποίο θα μπορεί να ερμηνεύσει αυτή την τεράστια πτώση των τιμών. Σύμφωνα με τα στοιχεία των κατασκευαστών 800 επιχειρήσεις έχουν ζητήσει την διαγραφή τους αλλά αυτό δεν σημαίνει κατ ανάγκη κλείσιμο. Στην αγορά πάντως δεν υπάρχει η αίσθηση για μαζικά λουκέτα

Τρίτον Η ελληνική αγορά κατοικίας θα είχε συμπτώματα ανάλογα , αντίστοιχα και ενεχόμενες βιαιότερα από εκείνα της αγορά των ΗΠΑ όπου οι τιμές στην διάρκεια της κρίσης είχαν αθροιστικη υποχώρηση 26% πριν ξεκινήσουν να ανακάμπτουν.

Ε, λοιπόν oλα αυτά είναι λόγια του «αέρα» τα οποία εκτός από τον εντυπωσιασμό δεν ωφελούν κανένα άλλο παρά εκείνους που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν όσους έχουν ανάγκη για να αποκτήσουν ακίνητα μισοτιμής.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki