Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Αρνητικές οι αποδόσεις της κατοικίας

Οριακή αύξηση σημείωσαν οι τιμές των ενοικίων κατοικιών τον Ιούνιο σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα. Σύφωνα με τα επίσημα στοιχεία τα ενοίκια στο δωδεκάμηνο που πέρασε σημείωσε άνοδο μόλις 2,5% καθιστώντας τις αποδόσεις σε επενδύσεις σε κατοικία αρνητικές και αυτό γιατί ο ετήσιος ρυθμός του πληθωρισμού τον Ιούνιο ήταν 5,2%.Δηλαδή οι αυξήσεις των τιμών των ενοικίων υπολείπεται σημαντικά του πληθωρισμού.

Πάντως οι δαπάνες για το σπίτι είναι αυξημένες κατά 7,9% , λόγω αύξησης των τιμών, κυρίως, του πετρελαίου θέρμανσης, των ενοικίων κατοικιών, των ειδών και υπηρεσιών επισκευής και συντήρησης κατοικίας, της ύδρευσης-αποχέτευσης, του ηλεκτρισμού και των υπηρεσιών κοινοχρήστων. Σημειώνεται ότι όπως προκύπτει απο έρευνα τα αποτελέσματα της οποίας θα δημοσιοποιηθούν την ερχόμενη εβδομάδα σε ορισμένες κατηρορίες ενοικιαζόμενων σπιτιών καταγράφεται μείωση .

Όπως έχει αποκαλύψει το realestatenews.gr μειωμένα είναι τα ενοίκια σε μεγάλες κατοικίες (άνω των 150 τετραγωνικών μέτρων) που βρίσκονται σε ακριβές περιοχές. Μάλιστα η αύξηση των αντικειμενικών αξιών που έχει ανακοινωθεί θα κάνει τις συνθήκες της αγορας ασφυκτικές καθώς το τεκμαρτό ενοίκιο είναι πολύ πιθανό για τα συγκεκριμένα σπίτια να είναι υψηλότερο απο το πραγματικό που εισπράτουν οι ιδιοκτήτες τους.

Απο την άλλη πλευρά, αναμένεται αυξηση της προσφοράς καθώς θα αυξηθεί ο αριθμός των κατασκευαστών που θα προχωρήσουν σε ενοικίαση των αδιάθετων σπιτιών τους προκειμένου να έχουν έσοδο.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki