Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Ζωγραφίστε τα κτίρια της Αθήνας!

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής σε συνεργασία με τη Σχολή Καλών Τεχνών, ενεργοποιεί εντός του Ιουνίου τη δράση που περιλαμβάνεται στο Πρόγραμμα «Αθήνα-Αττική 2014», «Ζωγραφική τυφλών όψων κτιρίων».
Σε συνάντηση της Υπουργού Τίνας Μπιρμπίλη με τον πρύτανη της Σχολής Καλών Τεχνών Γιώργο Χαρβαλιά, αποφασίστηκε η έναρξη της δράσης με ανάθεση του πιλοτικού πρώτου τμήματος του έργου, προϋπολογισμού 100.000 ευρώ. Συγκεκριμένα, με ευθύνη της Σχολής Καλών Τεχνών και υπό τον κύριο Χαρβαλιά θα υποβληθούν στο Υπουργείο προτάσεις για ζωγραφική στις τυφλές όψεις των πρώτων κτιρίων που θα επιλεγούν.
Στο site του ΥΠΕΚΑ www.ypeka.gr, θα αναρτηθεί πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, έως το τέλος του μήνα, για τους ιδιοκτήτες που ενδιαφέρονται να διαθέσουν τις τυφλές όψεις των κτηρίων τους για να ζωγραφιστούν. Σε περίπτωση πολυκατοικιών, οι διαχειριστές που εκφράζουν τη σύμφωνη γνώμη των ιδιοκτητών των ακινήτων, μπορούν να συμπληρώνουν το έντυπο που προσαρτάται στην πρόσκληση. Τα κατάλληλα ακίνητα που θα προεπιλεγούν, κυρίως λόγω της θέσης τους, αλλά και των λοιπών κριτηρίων που ορίζονται, θα υποδειχτούν στη Σχολή Καλών Τεχνών για άμεση υλοποίηση των προτάσεών τους.
Η δράση αποσκοπεί στο να προτείνει έναν ενεργό ρόλο στην σύγχρονη τέχνη για τη διαμόρφωση της εικόνας της πόλης, να δείξει πώς μπορεί να αναβαθμιστεί δημιουργικά η καθημερινότητα και να αναζωογονήσει τον Δημόσιο χώρο.
Προτεραιότητα έχουν οι περιβαλλοντικά υποβαθμισμένες και πυκνοδομημένες περιοχές της Αθήνας και του Πειραιά. Εφόσον η δράση αποβεί επιτυχής, θα επεκταθεί σε πολλές περιοχές της πόλης.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki