Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Υπολογίστε πόσο-πραγματικά- θα κοστίσει το νέο σπίτι

Είστε σε κατάσταση να ανταποκριθείτε στις δαπάνες αγοράς του συγκεκριμένου σπιτιού; Ναι ; Μήπως θα πρέπει να κάνετε για μία ακόμα φορά τους λογαρισμούς υπολογίζωντας:

1. Την αξία ακινήτου των σπιτιών που σας ενδιαφέρουν. Η αξία καθορίζεται από τη σύγκριση των τιμών των κατοικιών που πωλήθηκαν πρόσφατα παρόμοιου μεγέθους στην ίδια γειτονιά.

2.Τα διαφόρων τύπων στεγαστικα δάνεία και τις απαιτούμενες ίδιες συμμετοχές και μηνιαίες δόσεις. Η ίδια συμμετοχή είναι σήμερα περί το 25%.

3. Πάρτε μια εκτίμηση του κόστους αγοράς συμβολαιογραφικά, μεσιτικά, δικηγορικά , υποθηκοφυλάκειο κ.α.

4. Υπολογίστε το κόστος επισκευών και προσαρμογή του σπιτιού στα δικά σας δεδομένα

5.Υπολογίστε το κόστος μετακόμισης και τον τυχόν πρόσθετο εξοπλισμό που θα χρειαστειτε.

6. Υπολογίστε την φορλογική επιβάρυνση καθώς και τους φόρους και τέλη που θα επιβαρυνθείτε αλλά τυχόν δαπάνη για την νομιμοποίηση ημιυπαίθριων αλλά και για το ενεργειακό πιστοποιητικό.

7.Υπολογίστε το κόστος συντήρησης του σπιτιού -ηλεκτρικό, νερό, κοινόχρηστα θέρμανση κ.α. Οι παλιοί λογαριασμοί απο τον ιδιοκτήτη ή τον διαχειριστή θα σας βοηθήσουν σημαντικά.

8. Υπολογίστε τις έμμεσες δαπάνες που θα προέλθουν απο την χρήση του σπιτιού πχ μεταφορές δικές σας ή των παιδιών στο σχολείο, βενζίνες για τα ψώνια στο σουπερ μαρκετ κ.α

Αφού τα υπολογίσετε όλα αυτά αρχίστε τις περικοπές και στο τέλος μπορεί να αποδεικτεί ότι το ακριβό σπιτι μπορεί να είναι το πιο ακριβό.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki