Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Κατοικία: βλέπουν «βουτιά» το φθινόπωρο

Επιτάχυνση της πτώσης των τιμών κατοικιών αναμένεται από το φθινόπωρο. Σύμφωνα με τις απόψεις αναλυτών από τα μέσα Ιουνίου θα αποσυρθούν από την αγορά κατοικίες που προσφέρονταν προς πώληση από το πρώτο τρίμηνο του χρόνου και θα επανέλθουν με νέες χαμηλότερες τιμές  στις αρχές του φθινοπώρου. Εκτιμήσεις των ίδιων στελεχών που προέρχονται από τις δημοσιοποιημένες προθέσεις πώλησης φέρουν τον αριθμό των μεταχειρισμένων κατοικιών που προσφέρονται προς πώληση στα δύο μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας ( Αθήνα και Θεσσαλονίκη), να υπερβαίνουν τις 30.000 και σε αυτές τις κατοικίες θα πρέπει να προστεθεί το αδιάθετο απόθεμα νέων κατοικιών το οποίο στις αγορές αυτές υπερβαίνει τις 60.000 χιλιάδες. Ένα στοιχείο το οποίο εκτιμάται ότι θα προκαλέσει πιέσεις στην αγορά των μεταχειρισμένων είναι η ανάγκη κάποιων να προχωρήσουν σε πωλήσεις ακινήτων προκειμένου να χρησιμοποιήσουν το τίμημα για την δικαιολόγηση του πόθεν έσχες τους.
Με δεδομένη την απροθυμία των τραπεζών να χορηγήσουν στεγαστικά δάνεια η πώληση περιουσιακών στοιχείων είναι πλένει για αυτούς μονόδρομος.
Τα δεδομένα αυτά ενισχύουν τις απόψεις εκείνων που θεωρούν ότι από το φθινόπωρο θα υπάρξει επιτάχυνση των απωλειών στο επίπεδο των τιμών κατοικιών.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki