Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Κατασκευαστές: κλείσιμο ημιυπαίθριων και σε νέες οικοδομές

Να επιτραπεί το κλείσιμο των ημιυπαίθριων όπως και η αλλαγή χρήσης σε υπόγεια, πατάρια κλπ. και στις οικοδομές που θα χτιστούν με τις άδειες που έχουν κατατεθεί και εκκρεμούν στα πολεοδομικά γραφεία για έγκριση μέχρι την ημέρα που θα δημοσιευτεί στο ΦΕΚ ο νόμος, ζήτησε σήμερα η Ομοσπονδία Κατασκευαστών…
Όπως επισημαίνει, αυτό είναι αναγκαίο να γίνει για τους εξής λόγους:
-Τα κτίρια που θα κτιστούν με τις  άδειες που έχουν κατατεθεί στις πολεοδομίες, αν δεν ενταχθούν στη ρύθμιση, δεν θα έχουν τη δυνατότητα να απορροφηθούν άμεσα από την κτηματαγορά, διότι δεν θα είναι ανταγωνίσιμα με τα κτίρια που το παρόν νομοσχέδιο ρυθμίζει αλλαγές χρήσης. Δυσκολία απορρόφησης των ακινήτων αυτών σημαίνει έλλειψη ρευστότητας για 20.000 οικοδομικές επιχειρήσεις με ό,τι συνεπάγεται και για την Εθνική Οικονομία.
-Είναι πολύ πιθανό οι κατατεθειμένες άδειες να αποσυρθούν από τις πολεοδομίες  για να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα. Τότε και τα κτίρια που θα επρόκειτο να κατασκευαστούν τους επόμενους μήνες, πιθανόν μόνο μερικά από αυτά να κατασκευαστούν στο απώτερο μέλλον. Αυτή όμως η αναβλητικότητα παραγωγής ακινήτων, την παρούσα κρίσιμη οικονομική στιγμή για την χώρα, θα δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα σε 20.000 οικοδομικές επιχειρήσεις και πρόβλημα απασχόλησης ενός και πλέον εκατομμυρίου εργατοτεχνιτών, άμεσα ή έμμεσα εμπλεκομένων με την οικοδομική δραστηριότητα.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki