Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Κτυπιώνται οι νέες κατοικίες και τα εξοχικά και "επιδοτεί" κερδοσκοπικά παιγνίδια

grafikaΝέα δεδομένα διαμορφώνονται στην αγορά κατοικίας μετά την ψήφιση απο τη Βουλή του φορολογικού νομοσχεδίου. Σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών οι ρυθμίσεις αυτές πλήττουν:
-Τις αγορές κατοικιών σε ακριβές περιοχές.
-Τις αγορές κατοικιών εμβαδού άνω των 200 τετραγωνικών μέτρων.
-Την αγορά εξοχικής κατοικίας σε όλα τα θέρετρα υψηλής τουριστικής προβολής τα οποία συγκέντρωναν το μεγαλύτερο ποσοστό του αγοραστικού ενδιαφέροντος.
-Την αγορά στεγαστικών δανείων αφού, η περικοπή των φοροαπαλλαγών για τους τόκους στεγαστικών δανείων ουσιαστικά αποτρέπει την τραπεζική χρηματοδότηση για επενδύσεις.
Οι ίδιοι αναλυτές ανέφεραν ότι θέτει αντικίνητρα στην αγορά κατοικίας απο ομογενείς και έλληνες που κατοικούν μόνιμα στο εξωτερικό αφού τους αυξάνει το φορολογικό κόστος απόκτησης κατοικίας. Για την συγκεκριμένη κατηγορία αγοραστών , η αντίδραση μπορεί να είναι άμεση αφού η πρόσβαση που έχουν σε αγορές του εξωτερικού είναι πολύ πιό εύκολη.Αυτό θα αφαιρέσει απο την ελληνική αγορά όχι μόνο κύριας αλλά και εξοχικής κατοικίας σημαντικά κεφάλαια . "Τις προηγούμενες δεκαετίες οι άνθρωποι αυτοί συνέβαλλαν αποφασιστικά στην μεγέθυνση της αγοράς κατοικίας με τις σημαντικές επενδύσεις που πραγματοποίησαν." σχολίαζε χαρακτηριστικά στέλεχος εταιρίας ακινήτων με πάνω απο 30 χρόνια παρουσία στην αγορά.
Απο την άλλη πλευρά με το νοσμοσχέδιο γίνεται μία απόπειρα να αποκτήσουν ενεργό ρόλο οι οικονομικοί μεταναστες με νόμιμη παρουσία στην Ελλάδα. Αυτό όμως , σύμφωνα με τις απόψεις των ίδιων αναλυτών , δεν επηρεάζουν την αγορά νέων κατοικιών αφού το αγοραστικό τους ενδιαφέρον εστιάζεται σε κατοικίες άνω των 30 ετών σε συνοικίες που ήδη βρίσκονται σε τροχιά ...γκετοποίησης. "Ρυθμίσεις αυτής της μορφής διευκολύνουν να στηθεί ένα παιγνίδι ανάλογο με αυτό του ιστορικού κέντρου της ΑΘήνας και σε άλλες συνοικίες της πόλης, αφού ήδη οι αγοραστές είναι έτοιμοι" επισήμανε πανεπιστημιακός.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki