Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Το τεστ πριν την απόφαση της αγοράς

skepi-me-leftaΕίστε σίγουροι ότι μπορείτε και θέλετε να αγοράσετε σπίτι. Πριν απαντήσετε διαβάστε το "τεστ αξιολόγησης"


1. Είστε εξοικειωμένοι με την αγορά. Εάν δίνετε προσοχή στο πόσα σπίτια προσφέρονται στις γειτονιές που σας ενδιαφέρουν, και έχετε μια ρεαλιστική εικόνα του πόσο ένα σπίτι θα σας κοστίσει, είστε σε καλό δρόμο. Αλλά εάν ονειρεύεστε το μεγάλο σπίτι τ χωρίς να έχετε ιδέα για το πόσο κοστίζει, θα έπρεπε ίσως να ξοδέψετε λίγο περισσότερο χρόνο μέχρι να εξοικειωθείτε με την αγορά και με το πώς είναι διαμορφωμένες οι τιμές των ακινήτων.

2. Εχετε τα χρήματα για την χρηματοδότηση της δικής σας συμμετοχή στο δάνειο καθώς και τις πάγιες δαπάνες;Η ίδια συμμετοχή είναι  ένα ποσοστό της αξίας του ακινήτου. Το ποσοστό αυτό θα καθοριστεί από τον τύπο του δανείου που θα επιλέξετε και  κυμαίνεται σήμερα στο 25% της αξίας του ακινήτου.. Στα κόστη συμπεριλάβετε συμβολαιογραφικά, φόρους, τίτλους  και άλλα. Μπορεί να πληρώσετε μεταξύ 2 και 7 τοις της αξίας του ακινήτου.
3. Ελέγξτε καλά πόσα μπορείτε να πληρώνετε . Ενας γενικός οδηγός, για τη μηνιαία πληρωμή σας στεγαστικού δανείου, θα μπορούσε να είναι το λιγότερο ή ίσο προς ένα ποσοστό από τα έσοδά σας, συνήθως ένα τέταρτο από το μηνιαίο σας εισόδημα. Επίσης, το εισόδημά σας και το ιστορικό σας θα καθορίσει πόσο μπορείτε να δανειστείτε. Σαν γενικός κανόνας, οι πιστωτικές σας κάρτες, δάνειο αυτοκινήτου, δαπάνες σπιτιού,  ανατροφή και έξοδα παιδιών –  δεν θα πρέπει να είναι περισσότερο από το 30 με 40 τοις εκατό του μηνιαίου σας εισοδήματος.



4. Μάθετε τι επιπρόσθετα έξοδα θα σας προκύψουν με την αγορά του σπιτιού. Αυτά συμπεριλαμβάνει ασφάλειες, έξοδα συντήρησης, κοινόχρηστα, θέρμανση και ψύξη.

5. Εάν δεν είναι καινούργιο το σπίτι  υπολογίστε κόστη για επισκευές, συντήρηση, ανακαίνιση  κλπ. που θα χρειαστούν πριν εγκατασταθείτε.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki