Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Ανάκαμψη μετ εμποδίων για την αγορά κατοικίας

Η πτώση στις τιμές κατοικιών θα συνεχισθεί και τα προσεχή τρίμηνα, με το ρυθμό πτώσης να βαίνει μειούμενος από το τρίτο τρίμηνο του 2013. Εκτιμά ότι η ανάκαμψη της αγοράς κατοικιών θα πραγματοποιηθεί με πολύ αργό ρυθμό, ενώ εξαρτάται άμεσα από την αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος, την αύξηση απασχόλησης και την διαμόρφωση της φορολογικής επιβάρυνσης.

Τρεις τομείς που εξαρτώνται από το πρόγραμμα που θα διαμορφώσει η νέα κυβέρνηση. Ακόμη, κατά τους αναλυτές, το μέσο ποσοστό έκπτωσης σε πράξεις αγοραπωλησιών ξεκινά από 17% και σε μερικές περιπτώσεις ανέρχεται στο 40%, ενώ ο μέσος απαιτούμενος χρόνος διάθεσης των κατοικιών προς πώληση διαμορφώνεται περίπου στους 8 μήνες.

Ωστόσο, η αποκλιμάκωση των αποκλιμάκωση των αρνητικών προσδοκιών, που ξεκίνησε από το πρώτο τρίμηνο του 2012 και επιταχύνθηκε στη διάρκεια του 2013 και στο πρώτο μισό του 2014, φαίνεται να ανακόπτεται κατά το 2014. Αιτία; Οι έκτακτες πολιτικές εξελίξεις που οδήγησαν σε επιδείνωση, κατά το τρίτο τρίμηνο, των προσδοκιών, συγκριτικά με το προηγούμενο τρίμηνο.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki