Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Ελπίδες στην φοιτητική στέγη

Οι ενοικιάσεις για φοιτητική κατοικία κάθε χρόνο παραδοσιακά δίνουν «φιλί ζωής» στη χειμαζόμενη αγορά ακινήτων, η οποία εξακολουθεί να διαθέτει περισσότερα των 200.000 απούλητα και ξενοίκιαστα διαμερίσματα πολυκατοικιών, τα οποία ωστόσο εξακολουθούν να επιβαρύνονται από «κόκκινα δάνεια», λογαριασμούς κοινοχρήστων, σωρευμένα χαράτσια του Εκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ) και του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ), οι οποίοι καταργήθηκαν στις 31.12.2013, ενώ από την 1η.1.2014 έρχεται ο ΕΝΦΙΑ.

Οι ιδιοκτήτες αστικών κι επαγγελματικών ακινήτων επιβαρύνονται με τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ), ο οποίος κατά μέσον όρο ισοδυναμεί με το 0,3% της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου.

Τιμές και περιοχές

Στο μέτωπο της αναζήτησης φοιτητικής στέγης, τα εξαντλημένα από την οικονομική κρίση ελληνικά νοικοκυριά, για να καλύψουν την ανάγκη στέγασης των παιδιών τους, άσχετα αν θα καταφέρουν τελικά να ανταποκριθούν σε αυτή την πρόσθετη δαπάνη, έχουν τη δυνατότητα να βρουν πλέον διαμερίσματα για ενοικίαση σε λογικές τιμές.Το ίδιο ισχύει και για την περιοχή του Αγ. Ιωάννη/Μίκρα στην Καλαμαριά. Στη Δυτική Θεσσαλονίκη, η Σταυρούπολη θα αναβαθμιστεί επίσης μετά την ολοκλήρωση του τερματικού σταθμού του Μετρό κοντά στο Στρατόπεδο Καρατάσου/Νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki