Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Σπίτια με 300.000 ευρώ το τετραγωνικό

Ούτε στις δεκαπέντε πιο ακριβές περιοχές της Ευρώπης δεν βρίσκονται πλέον τα σπίτια στην Ελλάδα, εξαιτίας της σημαντικής υποχώρησης των τελευταίων ετών. Μέχρι το 2008 κατοικίες στην οδό Ηρώδου Αττικού, στο Λαιμό της Βουλιαγμένης, στην παραλιακή λεωφόρο της Θεσσαλονίκης ή στη Μύκονο και τη Σαντορίνη, «φιγουράριζαν» μεταξύ των ακριβότερων σε όλο τον κόσμο. Η τελευταία έρευνα της εταιρείας συμβούλων ακινήτων Engel & Völkers καταγράφει τις ακριβότερες «διευθύνσεις» στην Ευρώπη. Σύμφωνα με τη νέα κατάταξη η πιο ακριβή περιοχή της Ευρώπης βρίσκεται στον κόλπο Romazzino στην Ιταλία, κοντά στη διάσημη περιοχή Cala di Volpe στη Σαρδηνία. Στο παραθαλάσσιο θέρετρο Porto Cervo και στους λόφους της Costa Smeralda τα σπίτια πωλούνται προς… 300 χιλιάδες ευρώ το τετραγωνικό μέτρο. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η διάσημη Avenue d' Ostende στο Μονακό. Το πριγκιπάτο είναι ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένο, δεν μπορούν να κτιστούν νέα σπίτια κι έτσι όσα βγαίνουν προς πώληση κι έχουν θέα στη μαρίνα του Μονακό, πωλούνται έως 100.000 ευρώ/τ.μ. Στην 3η θέση της σχετικής λίστας βρίσκεται το Λονδίνο και συγκεκριμένα η περιοχή Κένσινγκτον όπου δεσπόζει το Knightsbridge. Οι τιμές αγοράς σπιτιού φτάνουν τις 93 χιλιάδες ευρώ/τ.μ. και είναι οι υψηλότερες σε ευρωπαϊκή μητρόπολη.

Η τέταρτη πιο ακριβή διεύθυνση της Ευρώπης βρίσκεται στη νότια Γαλλία και συγκεκριμένα στην περίφημη Cote d' Azur. Στην περιοχή Chemin de Saint-Hospice (Saint-Jean-Cap-Ferrat) οι κατοικίες πωλούνται έως 70 χιλ. ευρώ/τ.μ., ενώ στην περίφημη λεωφόρο Croisette, στις Κάννες, ο αγοραστής σπιτιού πρέπει να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη και να πληρώσει έως 50.000 ευρώ/τ.μ. Ακολουθεί το St. Moritz στην Ελβετία με σπίτι στην οδό Survetta να πωλούνται έως 65.000 ευρώ/τ.μ. και στην St. Moritz Dorf έως 30.000 ευρώ/τ.μ. Μια άλλη ελβετική πόλη, η Γενεύη βρίσκεται στην 6η θέση, με ακίνητα που βρίσκονται πάνω στη λίμνη της πόλης να αλλάζουν χέρια ακόμη και σε τιμές έως 55.000 ευρώ/τ.μ. Στο κοσμοπολίτικο Γκστάαντ, στην περιοχή του λόφου, γνωστού και ως Hillside plot in Oberbort οι τιμές ξεπερνούν τα 48.000 ευρώ/τ.μ. Στην 8η θέση βρίσκεται το Παρίσι των πανέμορφων κτιρίων τα οποία πωλούνται έως 40.000 ευρώ/τ.μ. στην Avenue Montaigne, έως 30.000 ευρώ/τ.μ. στην Rue Fabert και έως 25.000 ευρώ/τ.μ. στον περίφημο εμπορικό δρόμο Avenue des Champs – Elysees.

Στη δέκατη θέση βρίσκεται η Βιέννη με ορισμένα αρχιτεκτονικά κοσμήματα να πωλούνται έως 30.000 ευρώ/τ.μ. στο πρώτο διαμέρισμα. Για πρώτη φορά στη σχετική λίστα μπαίνει η λίμνη Starnberg στη Γερμανία όπου ο περιορισμένος αριθμός αδειών για κατασκευή σπιτιών με θέα της Αλπεις ανεβάζει τις τιμές έως 25.000 ευρώ/τ.μ. Στη ίδια θέση και η περιοχή Müllerstraße στο Μόναχο. Στη Μαγιόρκα της Ισπανίας αυξάνονται, επίσης, ραγδαία οι τιμές, εξασφαλίζοντας στο νησί των Βαλεαρίδων τη 12η θέση με τιμές έως 23.000 ευρώ/τ.μ. Τη 13η θέση μοιράζονται η περιοχή Zurchberg στη λίμνη της Ζυρίχης, η Μαρμπέλα στην Ισπανία και η Piazza di Spagna στην Ιταλία με τιμές σπιτιών έως 20.000 ευρώ/τ.μ. Τις δύο τελευταίες θέσεις καταλαμβάνει το Αμβούργο και η περιοχή Harvestehuder Weg στη λίμνη Alster. Ο πιο ακριβός δρόμος έχει σπίτια που πωλούνται έως 16.000 ευρώ/τ.μ. Τέλος στη 15η θέση βρίσκεται το Βερολίνο μαζί με την Βαρκελώνη.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki