Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Γραφεία -δολώματα στήνουν τα "κοράκια"

Γραφεία δολώματα για να ψαρέψουν απελπισμένους ιδιοκτήτες στήνουν τα "κοράκια της αγοράς". Οπως αναφέρει μεσίτης με εμπειρία δεκαετιών στην αγορά, «οι άνθρωποι αυτοί, έχοντας την απαιτούμενη ρευστότητα, προχωρούν έως και στη σύσταση άτυπων μεσιτικών γραφείων και διαφημίζονται ως επενδυτές ή μεσάζοντες για επενδυτικά κεφάλαια, που δήθεν ενδιαφέρονται για εύρεση ακινήτων - ευκαιριών στην ελληνική αγορά. Στην πραγματικότητα πρόκειται για το ίδιο και το αυτό». Τέτοια γραφεία ξεφυτρώνουν μέρα με τη μέρα παντού, στοχεύοντας στη συγκέντρωση ακινήτων - φιλέτων, τα οποία σκοπεύουν να πωλήσουν αργότερα, όταν η αγορά ξεκινήσει να ανακάμπτει.

Χαρακτηριστικό το παράδειγμα εταιρείας που διαφημίζει τις υπηρεσίες της στο Διαδίκτυο, έχοντας ως βασικό μότο το εξής: «αναλαμβάνουμε να αγοράσουμε τοις μετρητοίς το ακίνητό σας, σε τιμή κάτω της αντικειμενικής, χωρίς καθυστερήσεις και χρονοβόρες διαδικασίες, που θα απαξίωναν την τιμή του. Ακόμα και αν το ακίνητό σας είναι παλαιάς κατασκευής, χρήζει ανακαίνισης κ.λπ., εμείς το αγοράζουμε άμεσα σε οποιαδήποτε κατάσταση».

Οι προϋποθέσεις είναι δύο: Πρώτον, το τίμημα που θα λάβει ο ιδιοκτήτης - πωλητής να είναι οπωσδήποτε κάτω από την αντικειμενική του αξία και δεύτερον, το ακίνητο να βρίσκεται εντός του Λεκανοπεδίου. Ολα τα υπόλοιπα «λύνονται. Είναι λοιπόν ξεκάθαρο ότι κάπως έτσι διάφορα «κυκλώματα» έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους στην κτηματαγορά, πατώντας αφενός μεν στην έμμεση νομιμοποίηση του μαύρου χρήματος, μέσω της κατάργησης του «πόθεν έσχες», αφετέρου στην απελπισία πολλών νοικοκυριών, που βλέπουν ότι αδυνατούν πλέον να ανταποκριθούν στα φορολογικά και οικονομικά βάρη που συσσωρεύονται καθημερινά.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki