Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Χιλιάδες σπίτια στο σφυρί

Η απειλή των μαζικών πλειστηριασμών πλανάται στην αγορά καθώς η αύξηση των ιδιωτικών χρεών σε συνδυασμό με την φημολογούμενη απόφαση των τραπεζών να επιταχύνουν τις σχετικές διαδικασίες μπορεί να λειτουργήσουν ως ωρολογιακή «βόμβα» στην αγορά. Σύμφωνα με τις απόψεις , που έχουν διατυπωθεί από αρμόδια τραπεζικά στελέχη, οι πλειστηριασμοί θα είναι ένας τρόπος όχι μόνο για άντληση ρευστότητας αλλά και μία διέξοδος για τον περιορισμό του κόστους διαχείρισης των χιλιάδων ακινήτων που έχουν περάσει σήμερα στην κυριότητα των τραπεζών. Ήδη βιομηχανικά ακίνητα, ρημάζουν στην επαρχία καθώς οι τράπεζες τα έχουν εγκαταλείψει και σε πολλές πόλεις της περιφέρειας έχουν δημιουργηθεί «γειτονιές» κτιρίων φαντασμάτων. Στα πλαίσια αυτά, η αξία τους καθημερινά απαξιώνεται και πλέον το μοναδικό ενδιαφέρον που υπάρχει αναλογεί ως αξία γης. Ετσι , υποστηρίζουν τραπεζίτες αυτό που θα πρέπει να μπεί ως προτεραιότητα είναι η άμεση εκποίηση ανεξαρτήτου τίμήματος.

Ανάλογες απόψεις διατυπώνονται και για τα σπίτια , που έχουν περάσει στην κατοχή των πιστωτικών ιδρυμάτων. Αυτή την στιγμή, χιλιάδες διαμερίσματα αλλά και κατοικίες έχουν εγκαταλειφτεί καθώς οι τράπεζες τα εγκαταλείπουν αμέσως μόλις περάσουν στην κατοχή τους με αποτέλεσμα πολλά από αυτά να είναι στην κυριολεξία κατεστραμμένα. Ετσι, λένε οι τραπεζίτες, αυτό που προέχει είναι η άμεση εκποίηση τους.

Με το επιχείρημα αυτό , πιέζουν ώστε να υπάρξουν ρυθμίσεις που θα επιτρέψουν να προχωρήσουν οι μαζικές εκποιήσεις. Αν και πρόκειται για ένα εφιαλτικό σενάριο, εντούτοις δεν θα πρέπει να αποκλειστεί καθώς , οι τράπεζες πιέζουν προφασιζόμενες τα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν ενώ μία τέτοια προοπτική δεν αντιμετωπίζεται αρνητικά και από την τροϊκα.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki