Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Ελλάδα: οι τιμές κατοικιών κατρακυλούν

 

Συνεχίζονται οι μειώσεις τιμών στην αγορά κατοικίας στην Ελλάδα, με την οικονομία να διανύει μία από τις χειρότερες κρίσεις στην ιστορίας της.

Η μέση τιμή για ένα διαμέρισμα σ’ ολόκληρη τη χώρα μειώθηκε κατά 4,3% το τρίτο τετράμηνο του 2010, σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος. Την ίδια περίοδο, στην Αθήνα η μέση τιμή μειώθηκε κατά 3,1%, στη Θεσσαλονίκη 9,7% και 5,9% στην υπόλοιπη χώρα. Τα νεόδμητα διαμερίσματα βρέθηκαν σε χειρότερη θέση από τα παλαιά αφού στα μεν πρώτα οι τιμές μειώθηκαν κατά 5,3% ενώ στα δεύτερα 3,7%.

Οι συναλλαγές στο τομέα των κατοικιών, γενικότερα, μειώθηκαν στην Αθήνα κατά 15,4% τους πρώτους εννέα μήνες του 2010 σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Συνολικά, στην Ελλάδα οι συναλλαγές σημείωσαν μείωση 6,2%.

Το δημοσιονομικό έλλειμμα για το 2010 κυμαίνεται στο 9,4% του ΑΕΠ της χώρας, σημειώνοντας μείωση από το έλλειμμα του 13,6% το 2009. Η άνοδος της φορολογίας, οι περικοπές στο δημόσιο τομέα και άλλες σημαντικές οικονομικές μεταρρυθμίσεις είναι αμφίβολο κατά πόσο θα επηρεάσουν θετικά την αγορά ακινήτων. Άλλωστε, η κυβέρνηση περιμένει θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης από το 2013 κι’ έπειτα.

 

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki