Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Προσοχή στη νέα απάτη

Μία καινούργια απάτη έχει κάνει την εμφάνιση της στην αγορά .

Στόχος; οι υπερχρεωμένοι και οι υπερήλικοι.

Εργαλεία; μία εικονική πώληση.

Μεθοδολογία ; Οι απατεώνες εμφανίζονται ως «σωτήρες» που θα βοηθήσουν τους υπερχρεωμένους να γλυτώσουν το σπίτι τους. Τους πείθουν να τους το πουλήσουν και έτσι να το γλυτώσουν από την κατάσχεση. Κάποιες φορές κλείνουν την δουλειά με δανεισμό και ολοκληρώνεται η μεταβίβαση .

Έτσι , οι αρχικοί ιδιοκτήτες του σπιτιού βρίσκονται χωρίς σπίτι και χωρίς κεφάλαιο. Η κομπίνα αυτή αναπτύχθηκε κυρίως στις ΗΠΑ , αλλά σύμφωνα με πληροφορίες έχει ήδη περάσει τον Ατλαντικό και οι πρακτικές της εφαρμόζονται και εδώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες , η πιο συνηθισμένη πρακτική είναι η εξής : οι απατεώνες εμφανίζονται στους υπερχρεωμένους που κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους και τους προτείνουν να προχωρήσουν σε εικονική μεταβίβαση. Κάνουν αιτήσεις για στεγαστικό δάνειο για την χρηματοδότηση της εικονικής μεταβίβασης και έτσι οι αρχικοί ιδιοκτήτες βρίσκονται χωρίς σπίτι και χωρίς μετρητά. Μία άλλη παραλλαγή της κομπίνας είναι η συνεργασία με ένα υποτιθέμενο φορέα ο οποίος τους λέει ότι δεν μπορεί να δοθεί στεγαστικό αλλά κάποια άλλη μορφή δανείου με την προϋπόθεση της μεταβίβασης του σπιτιού.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki