Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Πριν δώσετε τα χέρια

Είστε πλέον έτοιμοι να γίνεται ιδιοκτήτης;Σίγουρα η διαδικασία της αγοράς είναι συναρπαστική αλλά και εξαντλητική . Ορισμένες όμως φορές αποδεικνύεται αδιέξοδη λόγω ορισμένων λαθών που ανατρέπουν όλο τον σχεδιασμό. Εμείς λοιπόν ρωτώντας κυρίω μεσίτες αλλά και υπαλληλους τραπεζών εξειδικευμένους στην παροχή στεγαστικών δανείων προσπαθήσαμε να εντοπίσουμε και να καταγράψουμε τα εννέα πιό συνηθισμένα λάθη.

1. Μηπως δεν γνωρίζετε τι μπορείτε να αντέξετε οικονομικά Παρά την απροθυμία των τραπεζών να χορηγήσουν δάνεια μπορεί η αξιολόγηση τους να είναι περισσότερο θετική απο ότι περιμένατε και η τράπεζα να θεωρεί ότι ότι μπορείτε να αντέξετε οικονομικά στην δαπάνη ενός στεγαστικού δανείου μεγαλύτερου απο αυτό που είχατε προγραμματίσει . Μη δανεισθειτε το ποσό αυτό πριν κάνετε ένα αναλυτικό προϋπολογισμό με όλα τα έξοδα πχ ΙΧ, φροντιστήρια και σχολεία παιδιών, ασφάλιστρα, φόροι κ.α. Αφαιρέστε το ποσό που θα προκύψει απο το εισόδημα σας και θα έχετε μία εικόνα των οικονομικών σας δυνατοτήτων.ε στο νέο σπίτι σας κάθε μήνα .

2. Προέγκριση δανείου Η εκτίμηση σας για το τι δόση μπορείτε να πληρώνετε με εκείνη της τράπεζας ενδέχεται να μην συμφωνούν. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να έχετε μία προέγκριση πριν κάνετε οποιοδήποτε βήμα.

3. Επιπλέον έξοδα Μόλις γίνετε ιδιοκτήτης , θα έχετε τις πρόσθετες δαπάνες για το σπίτι πχ επισκευές , ανακαινίσεις κ.α. συνυπολογίστε τις στον προϋπολογισμό σας

4. Συμβιβαστείτε Καμμιά φορά το "θέλω" δεν ταυτίζεται με το "μπορώ". Φυσικά , αν δεν είστε διατεθειμένοι να βάλετε "νερό στο κρασι σας" προκειμένου να γίνετε ιδιοκτήτης τότε μπορείτε να επιλέξετε να συνεχίσετε την ενοικίαση μέχρι να μπορούν να αντέξουν τα οικονομικά σας στα "θέλω" .

5. Μη τα θέλετε όλα απο την πρώτη στιγμή Μπορεί να βρείτε ένα σπίτι που ταιρίαζει στις βασικές απαιτήσεις σας (γειτονιά, αριθμός υπονοδωματίων κα.) αλλά χρειάζεται ανακαίνιση στο μπάνιο ή στην κουζίνα , ή... Αν το σπίτι πληροί τις ανάγκες σας όσον αφορά τα σημαντικά , όπως η θέση και το μέγεθος , μην αφήσετε κάποιες ατέλειές να επηρεάσουν την απόφαση σας.

6. Μη παρασυρθείτε Η υπόσχεση απο τους πωλητές για πρόσθετες ανακαινίσεις και αναβαθμίσεις είναι ένας γνωστός τρόπος για να ανέβει η τιμή. Μπορεί όλα αυτά που σας υπόσχεται να κοστίζουν πχ 5.000 ευρώ και εσείς να πληρώσετε 10.000. Για το λόγο αυτό ψάξτε για σπίτια που δεν χρειάζονται παρεμβάσεις ή αν χρειάζονται να τις αναλάβετε εσείς.

7. Σκεφτείτε το μέλλον Μην πάρετε ένα δυάρι όταν ξέρετε ότι σε ένα χρόνο θα έχετε δύο παιδιά που θα χρειαστούν 2 υπνοδωμάτια .Σίγουρα η αγορά απαιτεί συμβιβασμούς αλλά όχι επιπολαιότητες

8. Μη παραμελείτε τον τεχνικό έλεγχο Όσα περισότερα ξέρετε για το σπίτι τόσο περιορίζετε τις πιθανότητες να υποχρεωθείτε να πληρώσετε για απρόβλεπτες επισκευές

9. Σκεφτόμαστε το μέλλον Είναι αδύνατο να προβλεξει απόλυτα το μέλλον της γειτονιά αλλά προσοχή στις πληροφορίες που είναι διαθέσιμες για να μπορέσετε τώρα να αποφύγετε δυσάρεστες μελλοντικές εκπλήξεις

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki