Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Το πετρέλαιο βλάπτει την αγορά κατοικίασ

Η αγορά κατοικίας δέχεται ένα ακόμα πλήγμα.Πρόκειται για το ράλυ των τιμών του πετραλαίου που καθιστά  την πορεία προς την ανάκαμψη τόσο στο εξωτερικό όσο και στην Ελλάδα ακόμα πιο επισφαλή. Σύμφωνα με οικονομικούς αναλυτές η άνοδος τωνμ τιμών του πετρελαίου  επηρεάζει τόσο το κόστος κατασκευής όσο και την αποτεμίευση.

Για τους αναλυτές ακόμα πιο σημαντικός ανασταλτικός παράγων είναι η επίπτωση που θα έχουν οι αυξημένες δαπάνες θέρμανσης στο διαθέσιμο προς αποταμίευση εισόδημα. Πράγματι, οι ιδιοκτήτες αναγκάζονται να πληρώνουν φέτος περισσότερα για τη θέρμανση στα σπίτια τους και αυτό σημαίνει συρρίκνωση του εισοδήματος και της ζήτησης για επενδυτικά προϊόντα όπως για παράδειγμα τα ακίνητα.

Το πετρέλαιο διαμόρφωσε την υψηλότερη τιμή των δύο τελευταίων χρόνων  σε μία περίοδο μάλιστα που ο ψυχρός καιρός στις ΗΠΑ και την Ευρώπη  έχει εκτινάξει στα ύψη τη ζήτηση. Στα προθεσμιακά συμβόλαι του Ιανουαρίου η τιμή διαμορφώνεται στα 90,46 δολάρια το βαρέλι,που είναι τα υψηλότερα επίπεδα από τον Οκτώβριο 2008, σύμφωνα με το Reuters. Οι θερμοκρασίες στη βορειοδυτική Ευρώπη αναμένεται να παραμείνει σε πολύ χαμηλά επίπεδα για τις επόμενες 10 ημέρες, αυξάνοντας τη ζήτηση για πετρέλαιο θέρμανσης και ωθώντας επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας να χρησιμοποιήσουν το πετρέλαιο στις μονάδες ηλεκτροπαραγωγής . Στις ΗΠΑ, η ζήτηση θέρμανσης αναμένεται να είναι 16,3% πάνω από το φυσιολογικό , σύμφωνα με την αμερικανική Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki