Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Στη σκιά των γονιών τους οι νέοι στις ΗΠΑ

 

Το 27% των πολιτών που αγοράζουν σπίτι για πρώτη φορά στις ΗΠΑ βοηθούνται οικονομικά από κάποιο μέλος της οικογένειας τους ( αύξηση 22% σε σχέση με πέρσι) ενώ το 9% παίρνει δάνειο από κάποιο συγγενή ή φίλο, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τον αμερικανικό Εθνικό Σύνδεσμο Κτηματομεσιτών.

Διαπιστώνεται ότι οι γονείς πολλών νέων οικογενειών βοηθούν τα παιδιά τους να αποκτήσουν κατοικία, τώρα που οι συνθήκες είναι ευνοϊκές για όσους διαθέτουν χρήμα.

Τα στεγαστικά δάνεια δε δίνονται εύκολα και οι πληρωμές σε δάνεια είναι υπερβολικά πολλές για το μέσο αμερικανό πολίτη. Οι νέοι άνθρωποι ( ακόμα και όσοι πλησιάζουν τα σαράντα) δεν μπορούν να διαθέσουν χρήματα για αγορά κατοικίας.

Καθώς το κόστος ενοικίασης έχει αυξηθεί, πολλοί πιστεύουν ότι συμφέρει ακόμα η αγορά κατοικίας. Ωστόσο, ο κόσμος είναι τρομαγμένος και διστάζει να μπλέξει σε «δανειακές» περιπέτειες, ειδικότερα σε μία περίοδο που η αμερικανική οικονομία δε δείχνει σημάδια ισχυρής ανάκαμψης.

Έτσι, αυξάνονται συνεχώς οι φωνές που κατηγορούν τις τράπεζες ότι ενώ «έχουν όλα τα λεφτά, δεν τολμούν ούτε να δανείσουν».

Φυσικά, οι νέοι άνθρωποι είναι αυτοί που βρίσκονται στη χειρότερη θέση. Δεν είναι μικρός ο αριθμός όσων ξεκινούν δική τους οικογένεια και συνεχίζουν να μένουν με τους γονείς τους, αφού ούτε οι ίδιοι ούτε οι γονείς τους μπορούν να τους βοηθήσουν οικονομικά.

 

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki