Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Ιδιόκτητη κατοικία και παιδί

Έρευνα που έγινε στις ΗΠΑ δείχνει ότι η ιδιόκτητη κατοικία επηρεάζει τη ζωή των παιδιών: καλύτερη υγεία, λιγότερα προβλήματα συμπεριφοράς, επιτυχία συγκέντρωσης στα μαθήματα, ορθότερη εξέλιξη της προσωπικότητας.

Οι έρευνες δείχνουν ότι όταν οι γονείς είναι ιδιοκτήτες τους σπιτιού, κάτι που σημαίνει ότι ο γονέας έχει δεσμευθεί οικονομικά για να αποπληρώσει δάνεια ή να βγάλει περισσότερα χρήματα, συνήθως είναι και πιο υπεύθυνοι.

Το παιδί βλέποντας τη περιρρέουσα ατμόσφαιρα συνήθως γίνεται και αυτό υπεύθυνο και αποκτά χαρακτηριστικά των γονιών του.

Πολλοί, βέβαια, τονίζουν ότι το θέμα δεν είναι η ιδιόκτητη κατοικία αλλά η σταθερότητα της μόνιμης κατοικίας.

Άλλα χαρακτηριστικά που επηρεάζουν ένα παιδί σχετίζονται και με το ίδιο το σπίτι. Η ποιότητα, οι χώροι, η αρχιτεκτονική της κατοικίας, όλα επηρεάζουν το παιδί.

Οι επιστήμονες πίσω από την έρευνα κατέληξαν ότι η ιδιόκτητη κατοικία σε συνδυασμό με μία οικονομική σταθερότητα δημιουργούν ευνοϊκές συνθήκες για μία σωστή διαμόρφωση της προσωπικότητας ενός παιδιού. Μετά φυσικά, μπαίνουν και άλλοι παράγοντες στη μέση που επηρεάζουν σε μεγαλύτερο βαθμό την εξέλιξη του παιδιού.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki