Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Εξι μηνες για να νοικιαστεί...

Πριν λίγο καιρό ο μέσος χρόνος παραμονής ενός σπιτιού προς μίσθωση στην αγορά ήταν 1,5 μήνα και πλέον έχει αυξηθεί στους έξι μήνες. Σε ό,τι αφορά το μέσο χρόνο παραμονής στην αγορά ενός σπιτιού που βγαίνει προς πώληση, από έξι μήνες αυξήθηκε στους 8 - 12 μήνες.

Οπως ανέφερε ο κ. Μανομενίδης πρόεδρος του Δικτύου Ομοσπονδιών Μεσιτών Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης «CEREAN» , το ισχυρότερο πλήγμα από την κρίση στην κτηματαγορά της Θεσσαλονίκης ,δέχτηκαν οι ακριβότερες περιοχές, όπως το Πανόραμα και η Πυλαία. Ο ίδιος στη σημερινή συγκυρία σημείωσε ακόμη ότι είναι λάθος να γίνεται λόγος για επέκταση του σχεδίου πόλης, αν πρώτα δεν πουληθεί το αδιάθετο απόθεμα.

«Σήμερα ήδη βλέπει κανείς πολλά ''κουφάρια'' εγκαταλειμμένα και η μεγαλύτερη προσφορά κατοικιών θα συμπίεζε υπερβολικά τις τιμές τους. Πλέον, ουσιαστικά στην πράξη σταμάτησε και η αντιπαροχή, αφού δεν υπάρχει ενδιαφέρον για απόκτηση γης», είπε ο κ. Μανομενίδης. Προκειμένου να αντιστραφεί το αρνητικό κλίμα στην κτηματαγορά, αλλά και να μειωθεί το απόθεμα των αδιάθετων κατοικιών, ο κ. Μανομενίδης κατέθεσε δύο προτάσεις. Ζήτησε να υιοθετηθεί και στην Ελλάδα το βελγικό μοντέλο, σύμφωνα με το οποίο, αν κάποιο φυσικό πρόσωπο αγοράσει ένα νεόδμητο διαμέρισμα, να τυγχάνουν απαλλαγής από το φόρο για πέντε ή δέκα χρόνια τα έσοδα από τα μισθώματα που θα προέλθουν από το συγκεκριμένο ακίνητο. «Με τον τρόπο αυτό δημιουργείται άμεσα ρευστότητα στο Δημόσιο, μπαίνουν καινούργια σπίτια στην αγορά μίσθωσης και μειώνεται το αδιάθετο εισόδημα. Το συγκεκριμένο μοντέλο εφαρμόζεται ήδη με επιτυχία στο Βέλγιο», είπε ο κ. Μανομενίδης.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki