Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Ανησυχία για το μέλλον της αγοράς κατοικίας στις ΗΠΑ

Οι αναλυτές στις ΗΠΑ ανησυχούν ότι ο αριθμός ιδιόκτητων κατοικιών στη χώρα πλησιάζει τα ποσοστά του 1960,  εξαιτίας των αριθμών των κατασχέσεων που συνέχισαν να αυξάνονται και το 2010.

Οι τελευταίες έρευνες δείχνουν ότι μόλις το 66,9% των αμερικανών στο δεύτερο τετράμηνο του 2010  έχουν δικό τους σπίτι σε σχέση με το 69,4% το 2004.

Οι οικονομολόγοι επισημαίνουν: « αν σκεφτούμε ότι η αγορά κατοικίας μειώθηκε στις αρχές του 2010, που η κυβέρνηση προσέφερε περικοπές στους φόρους σε όσους αγοράζουν σπίτι για πρώτη φορά, τι πιστεύετε ότι θα γίνει τώρα που δεν υπάρχουν τέτοιες ευνοϊκές ρυθμίσεις;»

Υπάρχει έντονη ανησυχία ότι λίγο περισσότεροι από τους μισούς που έχουν υποθηκεύσει τα σπίτια τους δεν θα μπορέσουν να αποπληρώσουν τα δάνεια μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Εάν κάτι τέτοιο γίνει πραγματικότητα, υπολογίζεται ότι ο αριθμός ιδιόκτητων κατοικιών θα πέσει κάτω από 60%.

Ωστόσο, οι αναλυτές αισιοδοξούν ότι η αγορά δεν θα πέσει σε τόσο χαμηλά ποσοστά αφού υπάρχει η ελπίδα ότι θα υπάρξουν νέοι αγοραστές που θα ισορροπήσουν την αγορά.

Ένα είναι σίγουρο: δεν υπάρχει καμία αισιοδοξία τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο στην αγορά κατοικίας στις ΗΠΑ. Μετά και τη κρίση του ’08, ο κόσμος είναι επιφυλακτικός απέναντι στα στεγαστικά δάνεια και διστάζει να προβεί σε αγορά κατοικίας. Πώς θα ανακάμψει η αγορά; Αυτό είναι ένα ερώτημα στο οποίο κανείς δεν μπορεί να δώσει σίγουρη απάντηση προς το παρόν.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki