Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Ξένοι επιχειρηματίες επενδύουν στην αγορά κατοικίας του Λονδίνου

Σύμφωνα με αναλυτές, επιχειρηματίες από 51 διαφορετικές εθνικότητες έχουν κατοικίες αξίας πάνω από 2.000.000 λίρες στο Λονδίνο. Στο κλαμπ των πλούσιων ξένων έχουν προστεθεί τα τελευταία χρόνια αγοραστές από το Ιράν, τη Βραζιλία, τη Μαλαισία και, φυσικά, τη Ρωσία.

Οι Ρώσοι αγοραστές είναι η κυρίαρχη δύναμη στην αγορά κατοικιών αυτή τη στιγμή έχοντας μερίδιο 14% από τις συνολικές αγορές από ξένους επιχειρηματίες. Ακολουθούν οι Αμερικάνοι με 11%, οι Ιταλοί με 9%, οι Ινδοί με 8% και μετά Έλληνες και Γάλλοι.

Παρά το γεγονός ότι οι τιμές έχουν αυξηθεί κατά 24% από το περασμένο Μάρτιο και βρίσκονται μόλις 6% κάτω από τη τιμή που είχαν προ κρίσης το Μάρτιο του 2008, η αδυναμία της λίρας επιτρέπει σε πολλούς ξένους αγοραστές να μπουν δυναμικά στο παιχνίδι.

Οι αναλυτές ανησυχούν, όμως, τι θα γίνει στην αγορά όταν οι το ξένο κεφάλαιο σταματήσει τις αγορές.

Τέλος, ένα άλλο στοιχείο που παρατηρούν οι οικονομολόγοι είναι ότι οι διάφορες εθνικότητες τείνουν να συγκεντρώνονται στο ίδιο μέρος: οι Ρώσοι στη πιο σύγχρονη Μπελγκράβια και το Μάυφερ, οι Γάλλοι στο Χάμστεντ, ενώ οι Έλληνες και οι Ιταλοί βλέπουν στο Τσέλσι μία παραδοσιακή αξία.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki