Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Προσοχή πριν αγοράσετε

Το κάθε σπίτι κρύβει τα δικά του μυστικά. Δεν μιλάμε για αυτά των ιδιοκτητών του αλλά για εκείνα του ίδιου του σπτιού. Προσπαθήσαμε να κωδιοποιήσουμε τις βλάβες των σπιτιών θεωρώντας ότι πρόκειται για χρήσιμες πληροφορίες τόσο για τους υποψήφιους ενοικιαστές όσο και αγοραστές.

Ηλεκτρικα Το γεγονός ότι το σπίτι είναι καινούργιο δεν σημαίνει ότι οι ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις λειτουργούν σωστά. Ελεγξτε προσεκτικά τον πίνακα με την βοήθεια ενός ηλεκτρολόγου και ζητήστε πιστοποίηση. Καλό είναι να τεθεί το θέμα με το ιδιοκτήτη και να υπάρξει γραπτή συμφωνία για το τι θα γίνει σε περίπτωση βλάβης και παράλληλα να προβλεφτούν οι βλάβες που θα είναι ευθύνη του καθώς και το διάστημα που θα ισχύσει αυτή η εγγύηση

Θεμέλιώσεις Ειδικοί μιλούν για τις πιό ύπουλες ζημιές. Πρόκειται για αυτές στα θεμέλια. Σε μία χώρα όπως η Ελλάδα που οι σεισμοί είναι ένα πολύ συχνό φαινόμενο οι έλεγχοι αυτής της κατηγορίας είναι απαραίτητοι. Ρωγμές, σπαμένα πλακάκια ακόμα και το κλείσιμο των παραθύρων μπορεί να είναι προάγγελοι προβλημάτων. Φυσικά ο έλεγχος αυτός είναι υπόθεση ειδικών δηλαδή μηχανικών που καλό είναι να γίνει πριν οποιαδήποτε συμφωνία. Και για να μη αναησυχήσετε άδικα πρέπει να σας επισημάνουμε ότι μόνο και μόνο επειδή βλέπετε ρωγμές, δεν σημαίνει ότι υπάρχει πρόβλημα και αυτό γιατί υπάρχουν και φυσικές ρωγμές σε ένα σπίτι.

Υδραυλικά Μια άλλη μεγάλη πηγή ανησυχίας είναι τα υδραυλικά. Είναι βλάβες που ορισμένς φορές μπορεί να απαιτήσουν πολύ ακριβές επισκευές . Σωλήνες , υδροροές , ακόμα και η τοποθέτηση του νεροχύτη ή και των ειδών υγιεινής είναι εγκαταστάσεις που μπορεί να προκαλέσουν απίστευτα προβλήματα. Ένα άλλο παράδειγμα ; Εάν κοιτάξει κανείς πίσω από το νεροχύτη, τις περισσότερες φορές θα ανακαλύψετε μια μικρή ρωγμή. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι , όταν πλένετε τα πιάτα ή να πλένετε τα χέρια σας στο μπάνιο ή την κουζίνα, το νερό μπαίνει στη ρωγμη και απλώνεται στο τοίχο. Η μούχλα είναι προ των πυλών...

Οροφή Στη οροφή μπορείτε να δείτε το σύνολο σχεδόν των ζημιών . Για παράδειγμα σε μία παλιά κατοικία μπορεί να δείτε ότι η μόνωση είναι ολοκαίνουργια, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι υπήρξε διαρροή νερού. Θυμηθείτε, η γνώση είναι δύναμη.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki