Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Η αγορά γραφείων σήμερα

Μείωση της επενδυτικής δραστηριότητας και περιορισμό του όγκου συναλλαγών για την αγορά γραφείων. Πάντως, το επιχειρηματικό και εμπορικό κέντρο της Αθήνας, η λεωφόρος Κηφισιάς και ορισμένα σημεία επί της λεωφόρου Συγγρού παραμένουν αγορές κύριου ενδιαφέροντος. Αντιθέτως, τα σημεία κατά μήκος των λεωφόρων Μεσογείων, Βουλιαγμένης, Αθηνών, Κηφισού και Πειραιώς, καθώς επίσης και στην περιοχή του Πειραιά συγκεντρώνουν μικρότερο ενδιαφέρον από δυνητικούς χρήστες και υποψήφιους επενδυτές.

Οι υφιστάμενοι  χώροι επί των κεντρικών οδών του κέντρου διαθέτουν υψηλή προβολή, ενώ ορισμένοι βρίσκονται σε ορόφους με θέα στην Ακρόπολη. Πρόκειται για ακίνητα μεγάλης παλαιότητας (άνω των 20 ετών στην πλειονότητά τους), τα οποία δεν διαθέτουν θέσεις στάθμευσης και εξυπηρετούνται από τους ιδιωτικούς σταθμούς αυτοκινήτων που λειτουργούν στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου. Στους συγκεκριμένους χώρους στεγάζονται κυρίως οργανισμοί και υπηρεσίες του Δημοσίου, τραπεζικά ιδρύματα και τα κεντρικά γραφεία μεγάλων εγχώριων και πολυεθνικών εταιρειών.Στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου δεν υπάρχουν διαθέσιμα οικόπεδα προς αξιοποίηση και η πλειονότητα των υφιστάμενων γραφειακών χώρων, είτε πρόκειται για αυτοτελή κτίρια γραφείων είτε για μεμονωμένους χώρους, έχουν υποστεί ανακαίνιση.

Η λεωφόρος Κηφισιάς, η οποία αποτελεί τον κεντρικό οδικό άξονα του βορειοανατολικού λεκανοπεδίου της Αττικής που συνδέει την πόλη των Αθηνών με τα βόρεια προάστια, προσφέρει ικανοποιητική πρόσβαση και προβολή κυρίως με ιδιωτικά μέσα μεταφοράς. Οι μεγαλύτερες εταιρείες λειτουργούν κυρίως στο βόρειο τμήμα της λεωφόρου και συγκεκριμένα από την οδό Εθνικής Αντιστάσεως ως τη λεωφόρο Ολυμπιονίκη Σπύρου Λούη στην περιοχή του Χαλανδρίου και στο τμήμα από την οδό Αγίου Κωνσταντίνου ως και το Νοσοκομείο ΚΑΤ (Κηφισιά). Στα προαναφερθέντα τμήματα στεγάζονται κυρίως εταιρείες τηλεπικοινωνιών, κατασκευαστικές, ασφαλιστικοί οργανισμοί, συμβουλευτικές και λοιπές εταιρείες παροχής υπηρεσιών. Σημαντικός αριθμός αυτοτελών κτιρίων που προσφέρονται προς μίσθωση εντοπίζεται κυρίως στις παράπλευρες οδούς της λεωφόρου Κηφισιάς.

Η λεωφόρος Συγγρού συγκέντρωσε έντονο ενδιαφέρον τα τελευταία έτη και κυρίως πριν από την εκδήλωση της οικονομικής κρίσης όπου υπήρχε και αυξημένη επενδυτική δραστηριότητα. Κατά μήκος της λεωφόρου λειτουργεί σημαντικός αριθμός γραφειακών χώρων, κυρίως σε ορόφους κτιρίων μεικτής χρήσης, με καταστήματα και εμπορικές επιχειρήσεις στους ισόγειους χώρους. Εν τούτοις υπάρχουν και αυτοτελή κτίρια γραφείων τα οποία φιλοξενούν τραπεζικά ιδρύματα και ασφαλιστικές εταιρείες, κυρίως στο τμήμα από τον σταθμό του μετρό Φιξ ως και τη λεωφόρο Αμφιθέας.

Η λεωφόρος Αθηνών και η Πειραιώς τα προηγούμενα χρόνια συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον κυρίως από εταιρείες με μεγάλες γραφειακές ανάγκες καθώς διαθέτουν σημαντικό αριθμό βιομηχανικών ακινήτων (κυρίως η δεύτερη), ωστόσο δεν παρέχουν εύκολη πρόσβαση και εγγύτητα στο κέντρο της πόλης.

Οι δευτερεύουσες αγορές της λεωφόρου Μεσογείων και της λεωφόρου Βουλιαγμένης συγκεντρώνουν μικρό αριθμό νέων αναπτύξεων και τα επίπεδα ζήτησης είναι περιορισμένα σε σχέση με τα προηγούμενα έτη, παρά την ύπαρξη των σταθμών του μετρό κατά μήκος τους, γεγονός που οφείλεται στη γενικότερη μικρή κινητικότητα στην αγορά γραφείων.

Η αγορά του Πειραιά φιλοξενεί κυρίως ναυτιλιακές εταιρείες και ασφαλιστικά γραφεία. Το υφιστάμενο απόθεμα κινείται σε υψηλά επίπεδα, αλλά η ζήτηση είναι περιορισμένη.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki