Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Παιγνίδια real estate στις παραχωρήσεις λιμανιών;

Μία ανακοίνωση του δήμου της Πάτρας ανέδειξε μία "γκρίζα ζώνη" στην διαδικασία παραχώρησης των λιμανιών . Συγκεκριμένα επισημαίνεται εμμέσως πλην σαφώς ότι οι αποκρατικοποιήσεις των λιμανιών μπορεί να οδηγήσουν στην παραχώρηση εκατοντάδων στρεμμάτων παραλιακής γης σε εκείνους που θα αναδειχτούν πλειοδότες.

"Η δημοτική αρχή με όλους τους τόνους επέμενε σταθερά στην ανάγκη να θωρακιστούν η πόλη και το λιμάνι απέναντι σε αυτήν την προοπτική και στο ενδεχόμενο ολόκληρη η παραλιακή ζώνη που σήμερα έχει παραχωρηθεί στην ΟΛΠΑ Α.Ε. να περάσει σε ιδιωτικά συμφέροντα με αποτέλεσμα την πλήρη και παντοτινή αποξένωση της πόλης από το παραλιακό της μέτωπο." επισημαίνει ο δήμαρχος της Πάτρας σε ανακοίνωση που εκδόθηκε πριν απο λίγο επιβεβαιώνοντας το εύλογο των αποριών.

Πρέπει να σημειωθεί, ότι ακόμα και στην Πάτρα αν και υπάρχουν δεσμεύσεις για την αποδέσμευση της παραλιακής ζώνης απο τον οργανισμό του λιμανιού το πρόβλημα δεν έχει στην πραγματικότητα λυθεί αφού δεν έχουν υπογραφεί οι σχετικές συμβάσεις. Σε μία τέτοια προοπτική, οι επιπτώσεις θα είναι τεράστιες αφού η αποξένωση των κατοίκων παραλιακών πόλεων με λιμάνια που θα παραχωρηθεί η εκμετάλλευσή τους πιθανόν να σημαίνει : -αποξένωση των κατοίκων απο το παραλιακό μέτωπο. -ένα αδιανότητο παιγνίδι με την εκμετάλλευση των εκτάσεων το οποίο θα παιχθεί μόνο απο εκείνο ο οποίος θα αναδεικτεί πλειοδότης.

Αν και μέχρι στιγμής , δεν υπάρχει καμία επίσημη τοποθέτηση για τη χρήση της παραλιακής ζώνης που έχει παραχωρηθεί στους οργανισμούς λιμένων εντούτοις στην αγορά κυκλοφορούν "φήμες" και "πληροφορίες" για συμφωνίες με την γη. Σε κάθε περίπτωση , θα πρέπει να ξεκαθαριστεί άμεσα αν στις προθέσεις της Κυβέρνησης είναι η παραχώρηση της εκμετάλλευσης της παραλιακής ζώνης των λιμανιών που παραχωρούνται-μέρους ή του συνόλου- και αν αυτό ισχύει οι επιτρεπόμενες χρήσεις αλλά και οι όροι πρόσβασης κατοίκων και επισκεπτών.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki