Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Κάτω απο 1.000 το στρέμμα

Αυτό και αν είναι αξιοποίηση. Το υπουργείο Οικονομικών προτίθεται να πουλήσει 2.000.000 στρεμμάτα καταπατημένης δημόσιας γης που βρίσκειται ακόμα και στην καρδιά των πιο εμπορικών δήμων της Αττικής, της Θεσσαλονίκης και σε άλλα μεγάλες πόλεις της χώρας στους κατατπατητές τους. Πρόκειται για μία ρύθμιση η οποία είχε προωθηθεί προς ρύθμιση πολλές φορές στο παρελθόν αλλα δεν έφτανε ποτέ ως νομσοχεδιο στην Βουλή λόγω των ευλόγων αντιδράσεων. Σήμερα όμως στα πλαίσια της αξιοποίησης και της διαφάνειας της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου προωθείται η εφαρμογή του και αυτό γιατί υπάρχει σχετική πρόβλεψη είσπραξης 1,5 δισ. ευρώ στα πλαίσια περιορισμού του ελλείμματος.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το υπουργείο Οικονομικών εκτιμά ότι η μέση αξία ανα στρέμμα είναι κάτω των 1.000 ευρώ. Φυσικά σε κανένα σημείο της Ελλάδος δεν υπάρχει αυτή η τιμή και αυτό άλλωστε είναι προφανές και απο τις φορολογητέες αξίες που επιβάλλει το ίδιο το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να φορολογήσει τις εκτός σχεδίου μεταβιβάσεις.

Σύμφωνα με το σχέδιο εκτός συναλλαγής, θα παραμείνουν οι δασικές εκτάσεις ή εκτάσεις σε περιοχές που έχουν κηρυχθεί αναδασωτέες, ακίνητα σε περιοχές οικολογικού ενδιαφέροντος και σε προστατευόμενες από τη νομοθεσία ή διεθνείς συμβάσεις περιοχές που απαγορεύεται η δόμηση. Επίσης η εξαγορά δημοσίου ή ανταλλαξίμου κτήματος επί του οποίου έχουν ανεγερθεί αυθαίρετα κτίσματα (κατοικίες, επαγγελματικά-αγροτικά κτίσματα, αποθήκες) σε καμιά περίπτωση, δεν νομιμοποιεί και τα κτίσματα αυτά. Βασική προϋπόθεση για υπαγωγή μιας έκτασης στη ρύθμιση και νομιμοποίηση της αυθαίρετης κατοχής με εξαγορά είναι η καταπάτηση να έχει γίνει πριν από το 1989 και να συνεχίζεται μέχρι σήμερα και αυτό να αποδεικνύεται είτε με μαρτυρίες είτε με επίσημα έγγραφα (π.χ. πρωτόκολλα αποβολής, επιβολή προστίμων αυθαίρετης χρήσης κλπ).

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki