Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Παραλιακό Μέτωπο:Ανατροπές,Ανασχεδιασμοί και Απειλή Αποζημιώσεων

grafima-dentra-ktiriaΣε μία περίοδο έντονης οικονομικής κρίσης οι σχεδιασμοί για το μέτωπο της παραλίας που αρχίζει απο το Νέο Φάληρο και καλήγει στον Αγ.Κοσμά ανατρέπονται, συμβάσεις αναθεωρούνται ,διαγωνισμοί ακυρώνονται και ολόκληρος ο σχεδιασμός βασίζεται στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ενός προβληματικού προϋπολογισμού. Το σίγουρο είναι ότι στα σχέδια για την αναμόρφωση του παραλιακού μετώπου της Αθήνας έχουν μπεί και ήδη υφιστάμενες συμβάσεις οι οποίες είναι πολύ πιθανό να αναθεωρηθούν με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει...
Για το κτίριο του τάε κβον ντο αξιοποιείται κατά περίπτωση, τα νέα σχέδια  προβλέπουν ακύρωση των διαδικασιών και άμεση προκήρυξη νέου διαγωνισμού.
Στο Μοσχάτο τα μέχρι σήμερα σχέδια για το χώρο των 245 στρεμμάτων, ππροέβλεπαν την εκχώρηση του ακινήτου σε ιδιώτες που θα αναλάμβαναν τα έργα, με αντάλλαγμα την αξιοποίηση των προβλεπόμενων εγκαταστάσεων.Οι σημερινοί προγραμματισμοί προβλέπουν ότι τα έργα θα χρηματοδοτηθούν από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και τα έξοδα συντήρησης θα εξασφαλιστούν από την εκμίσθωση των μικρών εγκαταστάσεων (γήπεδα, αναψυκτήρια, κ.λπ.), που θα παραχωρηθούν στον δήμο.
Το μόνο σημείο της παραλιακής που δεν προβλέπονται αλλαγές είναι ο Ιπποδρομος  όπου σύμφωνα με τους προγραμματισμούς του ιδρύματος Νιάρχου, που χρηματοδοτεί τα έργα, σε τρία χρόνια θα λειτουργήσουν οι νέες εγκαταστάσεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης και της Λυρικής σκηνής, καθώς και το δημοτικό πάρκο Καλλιθέας. 
Από τη συνολική έκταση των περίπου 200 στρεμμάτων του παλιού Ιπποδρόμου, στα 30 που βρίσκονται προς την πλευρά της λεωφόρου Συγγρού θα κατασκευαστούν τα κτίρια, με συνολική επιφάνεια 54.000 τετραγωνικών. Σε άλλα 30-35, προς την πλευρά των Τζιτζιφιών, το Ιδρυμα θα διαμορφώσει γήπεδο χωρίς κερκίδες, κολυμβητήριο, αναψυκτήριο και παιδότοπο, που θα εκχωρηθούν στον δήμο. Η υπόλοιπη έκταση θα διαμορφωθεί σε κοινόχρηστο πράσινο.
Στον Αγιο Κοσμά ο χώρος των 425 στρεμμάτων, όπου είχε λειτουργήσει το ιστιοπλοϊκό ολυμπιακό κέντρο από το 2008, με βάση διεθνή διαγωνισμό, έχει μισθωθεί σε ιδιώτες, που έχουν δικαίωμα να κατασκευάσουν νέα κτίρια συνολικής επιφάνειας 65.000 τετραγωνικών, στα οποία θα περιλαμβάνονται πάνω από 10 αίθουσες κινηματογράφου και 28 σουίτες πολυτελείας.Σήμερα εξετάζονται νέες λύσεις, που περιλαμβάνουν μηδενική δόμηση και ελευθέρωση του χώρου. Υπάρχει σκέψη για μεταφορά των εγκαταστάσεων του αθλητικού κέντρου σε άλλα κτίρια, που υπάρχουν στον χώρο του παλιού αεροδρομίου.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki