Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Νέα Ζηλανδία: ενάντια στις ξένες επιχειρήσεις γεωργικής καλλιέργειας

 

Με τους μικρομεσαίους καλλιεργητές γης να παραπονιούνται ότι η αγορά γεωργικής γης έχει γίνει υπερβολικά ακριβή, η κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας αποφάσισε να λάβει μέτρα.

Νέα μέτρα προωθούνται για να γίνει πιο δύσκολο για μεγάλες επιχειρήσεις από το εξωτερικό,  να αποκτούν τεράστιες γεωργικές καλλιέργειες.

Με τις νέες ρυθμίσεις, οι ξένοι αγοραστές πρέπει να βρίσκονται σε θέση να αποδείξουν στο δημόσιο, πώς η απόκτηση μεγάλης έκτασης γης θα βοηθήσει την οικονομία της Νέας Ζηλανδίας συνολικά.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Οικονομικών της χώρας, Μπιλ Ίνγκλις, τα τελευταία χρόνια στη Νέα Ζηλανδία(και όχι μόνο) παρατηρείται ένα νέο φαινόμενο: επιχειρήσεις ξένων χωρών, πολλές φορές και δημόσιες επιχειρήσεις όπως  του κινεζικού κράτους, αγοράζουν τεράστιες εκτάσεις για να καλύψουν κενά της γεωργικής παραγωγής της χώρας τους.

Η αγορά γης είναι εξαιρετικά σημαντική για την οικονομία της Νέας Ζηλανδίας. Η χώρα είναι η πρώτη σε εξαγωγές γαλακτοκομικών προϊόντων στο κόσμο. Τα τελευταία χρόνια, όμως, οι μικρομεσαίοι καλλιεργητές δηλώνουν ότι οι τιμές έχουν ανέβει σε ανησυχητικά επίπεδα και πλέον δεν μπορούν να ανταγωνιστούν τις μεγάλες επιχειρήσεις.

Η κυβέρνησης της Νέας Ζηλανδίας αποφάσισε να ταχθεί στο πλευρό των μικρότερων καλλιεργητών και εναντιώθηκε στο ξένο κεφάλαιο. Οι συνέπειες αυτών των μέτρων θα φανούν στο άμεσο μέλλον.

 

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki