Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Προσπάθειες για αλλαγή του νόμου για έξωση στη Γερμανία

Οι γερμανοί ιδιοκτήτες ακινήτων παραπονιούνται ότι οι υπάρχοντες νόμοι για την ενοικίαση κάνουν την έξωση για όσους δεν πληρώνουν, πολύ δύσκολη έως και αδύνατη.

Στη Γερμανία είναι συχνό το φαινόμενο να υπάρχουν ένοικοι που αποφεύγουν τα ενοίκια, με το να αλλάζουν συνεχώς διαμερίσματα. Αρκετοί από αυτούς δεν σκόπευαν από την αρχή να καταβάλουν χρήματα ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που προκαλούν βανδαλισμούς στα διαμερίσματα.

Η υπάρχουσα νομοθεσία για το τερματισμό ενός συμβολαίου για ενοικίαση, είναι δύσκαμπτη και μπορεί να κρατήσει καιρό, με τον ιδιοκτήτη να πληρώνει αρχικά τα έξοδα του δικαστηρίου.

Προτάσεις έχουν γίνει στα πλαίσια διάφορων νέων νομοθετικών ρυθμίσεων και προτείνουν την αλλαγή της νομοθεσίας για να διευκολυνθούν οι ιδιοκτήτες να κάνουν έξωση σε όσους δεν πληρώνουν τα ενοίκια.

Ωστόσο, υπάρχουν αρκετές αντιδράσεις, ακόμα και από τη πλευρά των ιδιοκτητών, μερικοί από τους οποίους θεωρούν ότι αυτές οι κινήσεις μπορεί να μην είναι αρκετές να λύσουν το πρόβλημα.

Αναλυτές της αγοράς αναφέρουν ότι « το πρόβλημα δεν είναι να βρούμε περισσότερους λόγους για να κάνουμε έξωση, το πρόβλημα είναι να επιταχύνουμε τη διαδικασία της έξωσης».

 

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki