Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

"Άδειο" το υψηλότερο κτήριο στο κόσμο

 

Ο πύργος Μπουρτζ Χαλίφα είναι ο υψηλότερος ουρανοξύστης στο κόσμο, με αρχιτεκτονική που κόβει την ανάσα. Τα πέντε χρόνια που χρειάστηκαν για να χτιστεί ο πύργος, ήταν αρκετά για να πουληθεί το 90% του κτηρίου. Ωστόσο, σήμερα, διάφοροι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων του ουρανοξύστη, παραπονιούνται ότι δυσκολεύονται να βρουν ενοίκους. Ένας από τους μεσίτες που διαχειρίζεται διαμερίσματα και γραφεία του πύργου δηλώνει πως υπάρχει τεράστια μείωση στα ενοίκια, που σε κάποιες περιπτώσεις αγγίζει και το 40%.

Το κόστος ενοικίασης ενός στούντιο (που διαθέτει όλες τις ανέσεις και είναι πολυτελέστατο) φτάνει τα 1.815 δολλάρια το μήνα. Ένα διαμέρισμα με ένα υπνοδωμάτιο κοστίχει 2.700 δολλάρια το μήνα, ενώ με δύο υπνοδωμάτια γύρω στα 4.250 δολλάρια.

Εννέα μήνες μετά την εντυπωσιακή παράδοση του κτηρίου, μόλις 75 από τα 900 διαθέσιμα διαμερίσματα έχουν ενοίκους, λένε οι μεσίτες του Ντουμπάι.

Ο πύργος διαθέτει ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς: από γυμναστήρια και πισίνες μέχρι βιβλιοθήκες, πάρκο και μαγαζιά. Φυσικά, οι ένοικοι πρέπει να πληρώνουν και αυτές τις επιπλέον προσφορές του εντυπωσιακού οικοδομήματος.

Παρά τα όσα προσφέρει το κτήριο, είναι προφανές ότι υπάρχει τεράστιο πρόβλημα όσων αφορά τη ζήτηση των διαμερισμάτων. Οι ιδιοκτήτες κατεβάζουν τις τιμές, αλλά δεν είναι λίγες οι φορές που εύχονται ο πύργος να είχε κτιστεί κάπου αλλού όπως στη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο ή το Παρίσι.

 

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki