Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Απο λόγια πάμε καλά...

Μπορεί η πολιτική ηγεσία να μιλά για κατεδαφίσεις αλλά προς το παρόν έχει "κατεδαφίσει" μόνο τις υποδομές που απαιτούνται για την υλοποίηση του προγράμματος καθώς:

1.Διαλύθηκε η Ειδική Γραμματεία Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του ΥΠΕΚΑ, που έχει τον επιτελικό σχεδιασμό οργάνωσης και παρακολούθησης του προγράμματος κατεδαφίσεων, συντονίζοντας τη δραστηριότητα των αποκεντρωμένων περιφερειών της χώρας. Από τις αρχές του καλοκαιριού , η θέση έμεινε κενή, ενώ με το νέο οργανόγραμμα του υπουργείου, που αποσκοπεί στη συρρίκνωση προσωπικού και υπηρεσιών, η συγκεκριμένη Ειδική Γραμματεία καταργείται.

2.Μία και μόνη υπάλληλος στελεχώνει την Ειδική Υπηρεσία Επιθεώρησης και Κατεδάφισης Αυθαιρέτων (ΕΥΕΚΑ), η οποία, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του κ. Καλαφάτη στη Βουλή, συντονίζει τη νέα επιχείρηση και αποστέλλει στις αποκεντρωμένες διοικήσεις τεύχη δημοπράτησης-υποδείγματα για τη διενέργεια μειοδοτικών διαγωνισμών εκτέλεσης κατεδαφίσεων.

3.Δεν υπάρχει μηχανισμός κατεδαφίσεων, τον οποίο είναι υποχρεωμένες από το νόμο να διαθέτουν οι αποκεντρωμένες περιφέρειες, με αποτέλεσμα πάνω από 5.000 τελεσίδικες αποφάσεις κατεδάφισης προκλητικών αυθαιρέτων σε όλη την Ελλάδα, κυρίως σε δάση και αιγιαλούς, να μένουν στο συρτάρι. Σχεδόν όλες οι αποκεντρωμένες περιφέρειες δηλώνουν ελλείψεις προσωπικού, πόρων και μέσων για τις κατεδαφίσεις, «κλείνοντας το μάτι» στους αυθαιρετούχους, με αποτέλεσμα να μένουν στο απυρόβλητο όχι μόνο προκλητικές βίλες στα δάση, αλλά τροχόσπιτα και παραπήγματα πάνω στο κύμα σε Κρήτη, Πελοπόννησο, Χαλκιδική κ.λπ

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki