Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Νομοσχέδιο για εντάξεις στα σχέδια πόλης

Νέο νομοσχέδιο για την εκτός σχεδίου αυθαίρετη δόμηση προωθεί το υπουργείο Περιβάλλοντος για να κάμψει τις αντιρρήσεις του ΣτΕ. Το ν/σ αναμένεται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση κατά το τέλος Νοεμβρίου, ώστε να κατατεθεί στη Βουλή έως το τέλος του χρόνου. Στο ν/σ του υπουργείο προβλέπεται η απλοποίηση των διαδικασιών πολεοδομικού σχεδιασμού, θεσμοθετείται η μεταφορά συντελεστή δόμησης μέσω της Τράπεζας Γης και δημιουργούνται Ζώνες Συγκέντρωσης Συντελεστή Δόμησης γύρω από οικισμούς αλλά και σε πυκνοδομημένες περιοχές αυθαιρέτων Το νομοθέτημα, που αφορά γενικότερα ζητήματα πολεοδομικής και χωροταξικής μεταρρύθμισης, αναμένεται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση προς το τέλος Νοεμβρίου και θα αφορά κυρίως τα λεγόμενα παντελώς αυθαίρετα ή αυτά που χαρακτηρίζονται από πολύ μεγάλες αυθαιρεσίες. Πιο αναλυτικά με το νέο σχέδιο νόμου που προωθείται :

-Μειώνεται δραστικά ο χρόνος ολοκλήρωσης των σχεδίων πόλης από τα οκτώμισι χρόνια που είναι σήμερα κατ’ ελάχιστον (στην πράξη φθάνει και τα 20 χρόνια) στα τρία, το πολύ επτά.

-Δίνεται η δυνατότητα σε ιδιοκτήτες να νομιμοποιήσουν τα αυθαίρετά τους με «αντιπαροχή» συντελεστή δόμησης από την Τράπεζα Γης, που θα αγοράσουν, σε τιμή που θα ορίσει η Τράπεζα και με διαδικασίες που θα θεσμοθετηθούν σε επόμενο νομοσχέδιο, το οποίο προγραμματίζεται να ψηφισθεί μέσα στο 2014. Η μεταφορά του συντελεστή θα γίνεται μόνο στις Ζώνες Συγκέντρωσης Δόμησης.

-Οι Ζώνες θα δημιουργηθούν σε ακτίνα 10 χιλιομέτρων, το πολύ, από το κέντρο του οικισμού. Προβλέπεται ελάχιστη έκταση 5.000 στρεμμάτων, ελάχιστη αρτιότητα τα 400 τετραγωνικά μέτρα και μέγιστος συντελεστής δόμησης 0,5.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki