Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Σενάρια για τη μείωση των ενοικίων

Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων σε συνδυασμό με τη χαμηλή ανταπόκριση των ιδιοκτητών ακινήτων στην εθελοντική μείωση των ενοικίων κατά τουλάχιστον 30% φαίνεται να ενισχύει το ενδεχόμενο για υποχρεωτική μείωση των ενοικίων όχι μόνο στις περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο» του χάρτη υγειονομικής ασφάλειας της χώρας αλλά ακόμα και σε όσες βρίσκονται στο «πορτοκαλί». Αν και το υπουργείο Οικονομικών επισήμως δεν έχει πάρει θέση, ωστόσο στο παρασκήνιο φαίνεται να μελετά όλες τις εναλλακτικές στο πλαίσιο της συνεχούς επικαιροποίησης των μέτρων στήριξης που έχουν ληφθεί λόγω της πανδημίας.

 

Η επαναφορά της υποχρεωτικής μείωσης του ενοικίου κατά 40% αποτελεί βασικό αίτημα του εμπορικού κόσμου καθώς πρόκειται για μια δαπάνη η οποία καλύπτει σημαντικό μέρος του κόστους λειτουργίας μιας επιχείρησης. Ήδη η μείωση ενοικίου γίνεται υποχρεωτική στις περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο» λόγω της πανδημίας.

 

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι η προαιρετική μείωση των ενοικίων κατά τουλάχιστον 30%, ένα μέτρο που τέθηκε σε εφαρμογή από τον Οκτώβριο, δεν φαίνεται να έχει την ανταπόκριση που αναμενόταν από πλευράς ιδιοκτητών και παρά το γεγονός ότι μέσα από την εθελοντική μείωση ενοικίου ο ιδιοκτήτης έχει έκπτωση φόρου 12% επί του αρχικού μισθώματος μέσω του συμψηφισμού με οφειλές που δημιουργούνται μετά τον Ιούλιο του 2020. Παράγοντες της αγοράς σημειώνουν ότι η απροθυμία των ιδιοκτητών εδράζεται στο γεγονός ότι ειδικά στα επαγγελματικά ακίνητα όπου τα ενοίκια είναι ιδιαίτερα υψηλά, οι ιδιοκτήτες χάνουν περισσότερα από μία μείωση μισθώματος σε σχέση με τα όσα κερδίζουν αν δεν προχωρήσουν σε καμία αλλαγή.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki