Αλαλουμ με την δημόσια περιουσία καθώς η έλλειψη ενεργούς διαχείρισης ανοίγει το δρόμο για νέες καταπατήσεις αλλά και για δικδικήσεις σε βάρος του Δημοσίου. Σε ερώτησή που κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ , Β. Αποστόλου, τονίζει ότι η ΚΕΔ (Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου) έχει καταγράψει ως ιδιοκτησίες της εκτάσεις σε περιοχές όπου έχουν μεν θεσπιστεί χρήσεις γης, αλλά δεν έχει ξεκινήσει η διαδικασία κατάρτισης του Εθνικού Κτηματολογίου Επισημαίνει μάλισττα ότι η ΚΕΔ (Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου) έχει καταγράψει ως ιδιοκτησίες της εκτάσεις σε περιοχές όπου έχουν μεν θεσπιστεί χρήσεις γης, αλλά δεν έχει ξεκινήσει η διαδικασία κατάρτισης του Εθνικού Κτηματολογίου, οπότε μερικές από αυτές "μπήκαν στο στόχαστρο του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ)" για να πουληθούν - στην Ηλεία, από τα 20.000 στρέμματα που καταγράφει η ΚΕΔ ως περιουσία του Δημοσίου έχουν ήδη καταπατηθεί περί τα 18.000 στρ. Ο Β. Αποστόλου ρωτά αν το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζεται να προωθήσει σχέδιο "τακτοποίησης" χιλιάδων καταπατημένων εκτάσεων του Δημοσίου, στοχεύοντας σε βάθος τριετίας να εισπράξει περί το 1,5 δισ. ευρώ.
Λέγεται μάλιστα ότι η ρύθμιση θα ορίζει ότι οι καταπατητές θα αποκτήσουν τίτλους κυριότητας στο 40% της γνωστής δημόσιας γης που "κατέχουν" με την καταβολή ενός συμβολικού τιμήματος της τάξης των 500 έως 600 ευρώ το στρέμμα, όταν μάλιστα οι περισσότερες από αυτές τις εκτάσεις είναι παραθαλάσσιες και ασφαλώς πολλαπλάσιας αξίας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα του πώς προωθείται η ιδιωτικοποίηση της δημόσιας γης και η νομιμοποίηση των καταπατητών είναι η περίπτωση της παραλίας στην παραλία Σχίνων, στη Ζαχάρω Ηλείας.
Όπως τονίζει σε ερώτησή της προς το υπουργείο Οικονομικών η βουλευτής του ίδιου κόμματος , Γεωργοπούλου - Σαλτάρη, στην περιοχή έγινε επανακαθορισμός των οριογραμμών αιγιαλού και παραλίας, αλλά χωρίς να καθορισθεί οριογραμμή παλαιού αιγιαλού, δηλαδή η ιδιοκτησία του Δημοσίου. Η βουλευτής τονίζει ότι στη συγκεκριμένη περιοχή έχει εμφανισθεί ιδιώτης, με πρωτοβουλίες και ενέργειες του οποίου έγινε ο επανακαθορισμός, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης έκτασης 12 στρ. (τα οποία είχε παραχωρήσει στους δικαιοπαρόχους του το υπουργείο Οικονομικών το 1932 και το 1933) και τώρα διεκδικεί πάνω από 120 στρέμματα.