Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Τα δεκα "ΔΕΝ" για επενδύσεις σε ακίνητα

kleidi-sto-xeriΌλοι ασχολούνται με τις ευκαιρίες που κρύβει η αγορά ελάχιστοι είναι εκείνοι που πριν ανακαλύψουν τις ευκαιρίες ψάχνουν να βρούν τι αγορές "παγίδες". Το www.realestatenews.gr κατήρτισε μία λίστα με το top 10 των χειρότερων επενδύσεων στην αγορά ακινήτων σήμερα:
1η :  Οποιοδήποτε ακίνητο σε περιοχές με υψηλή εγκληματικότητα όπως για παράδειγμα στις αγορές που βρίσκονται στον άξονα Πατήσια. Αν και οι τιμές είναι ιδιαίτερα ελκυστικές εντούτοις η διαχείριση τους μπορεί να δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα . Ακόμα και να προωθηθούν τα έργα ανάπλασης που έχουν ανακοινωθεί η απόδοση τους θα είναι μεσοπρόθεσμη.
2η:  Δικαιώματα επι ακινήτων. Ακόμα και αν κάποιος πιστεύει ότι το δικαίωμα επι ενός ακινήτου μπορεί να έχει ΤΟΝ αγαραστή που θα βάλει το χέρι στην τσέπη , εμπειρία των 18 τελευταίων μηνών δείχνει ότι οι τιμές είναι κατα πολύ χαμηλότερες απο τις αντικειμενικές αξίες ενώ το κόστος διατήρησης δεν μπορεί να αγνοηθεί.
3η : Μικρά κεντρικά γραφεία σε πολυκατοικίες άνω των 30 ετών. Τόσο στην Αθήνα όσο και στην Θεσσαλονίκη , οι έρευνες που έχουν γίνει δείχνουν ότι τα συγκεκριμένα ακίνητα πολύ δύσκολα έλκουν το ενδιαφέρον των μισθωτών.Φυσικά αν το ακίνητο έχει μισθωτή με συμβόλαιο που  λήγει μετά απο πέντε χρόνια τότε είναι θέμα ...τιμής.
4η: Μικρά καταστήματα σε παράπλευρους παραδοσιακούς εμπορικούς δρόμους. Εκτιμάται ότι ένα στα τέσσερα καταστήματα είναι κενά και η κατάσταση αυτή πολύ δύσκολα θα ανατραπεί σύντομα. Οι συγκεκριμένες αγορές πολύ δύσκολα θα αποδώσουν κέρδη ενώ εξίσου δύσκολη είναι η αλλαγή χρήσης.
5η: Συνοικιακά καταστήματα ακόμα και αν βρίσκονται σε κεντρικούς οδικούς άξονες. Απο έρευνες που έχουν γίνει προκύπτει ότι οι συνοικιακές αγορές συρρικνώνονται και η εμπορική δραστηριότητα μεταφερεται είτε σε υπεροπικές αγορές είτε σε εμπορικούς δρόμους υψηλής προβολής.
6η: Κατοικίες των οποίων δεν περιλαμβάνονται στην κύρια χρήση τα τετραγωνικά. Τα συγκεκριμένα εμφανίζουν στην συγκεκριμένη συγκυρία υψηλό δείκτη αβεβαιότητας ενόψη των ρυθμίσεων για τους ημιυπαίθριους.Όταν ξεκαθαρίσει το τοπίο τότε τα δεδομένα μπορεί να είναι διαφορετικά.
7η: Υπόγεια και ισόγεια διαμερίσματα σε κεντρικές συνοικίες των μεγάλων πόλεων. Οι τιμές για τα συγκεκριμένα ακίνητα έχουν σημειώσει κατακόρυφη πτώση αφού η ζήτηση είναι ανύπαρκτη.
8η: "Τυφλά" αγροτεμάχια σε οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων. Οι δυσκολίες στην δομηση είναι ανυπέρβλητες και για το λόγο αυτό όσο ελκυστική και αν ακούγεται η τιμή καλό είναι να συμβουλευτείτε δικηγόρο και όχι μόνο...
9η: Παλαιούς βιομηχανικούς χώρους. Αν και οι τιμές τους έχουν κατρακυλήσει το ενδιαφέρον αγοραστών είναι ανύπαρκτο εκτός και αν αυτό εστιάζεται στην γη.
10η: Εξ αδιαιρέτου αγροτεμάχια που δεν μπορεί να γίνει κατάτμηση/

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki