Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

ΑΚΙΝΗΤΑ : Απειλή νέας φούσκας στην Ευρώπη

H Standard & Poor's προειδοποίησε ότι οι τιμές ακινήτων στην Ευρώπη παραμένουν υπερβολικά υψηλές και ίσως να υποχωρήσουν ξανά στο τέλος του έτους ή στις αρχές του 2011, παρά τις μειώσεις που υπέστησαν μετά την έκρηξη της «φούσκας» του 2007.

Με εξαίρεση τη Γερμανία, οι τιμές ακινήτων στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης αυξήθηκαν κατακόρυφα το διάστημα από 1999 έως 2007, προτού υποχωρήσουν ξανά στον απόηχο της χρηματοοικονομικής κρίσης και της οικονομικής ύφεσης. Μακροπρόθεσμοι δείκτες υπολογισμού της αξίας όπως η αναλογία των τιμών προς τα έσοδα από ενοίκια υποδηλώνουν, σύμφωνα με τον οίκο, ότι οι τιμές κατοικιών σε πολλές αγορές είναι υπερεκτιμημένες. Και βέβαια νέα πτώση των τιμών θα μπορούσε να υπονομεύσει ακόμη περισσότερο την ήδη ευάλωτη οικονομική ανάκαμψη της Ευρώπης.

Περισσότερο υπερεκτιμημένες θεωρεί η S&P τις τιμές κατοικιών στη Γαλλία, όπου έχουν υποχωρήσει μόνο 8% από το απόγειό τους στο πρώτο τρίμηνο του 2008. Στη διάρκεια της οκταετίας που οδήγησαν στο ανώτατο σημείο, οι τιμές αυξήθηκαν εντυπωσιακά κατά 118%. Στην Ισπανία, οι τιμές έχουν υποχωρήσει πολύ περισσότερο από το απόγειό τους, όμως η S&P πιστεύει ότι θα υποχωρήσουν περαιτέρω, ακόμη και 12,5%.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki